Avkopplande bildbehandling!

Jag är en rastlös själ, och mitt inre befinner sig i ständig obalans, som under perioder kan vara både påfrestande och väldigt jobbigt. Ena sidan av mig ser möjligheterna och andra sidan av mig ser bara problemen, och dessa båda sidor är i ständig rörelse. Det är nog många som känner igen sig, men vad gör vi då för att hitta ett inre lugn? För mig är bland annat fotografering samt bildbehandling och lek med Photoshop en bra avkoppling, då kan jag släppa allt annat och bara fokusera på det jag gör just nu. En lisa för själen!  Vad gör du för att koppla av?

Från ett av de amerikanska ursprungsfolken kommer följande berättelse:

Vilken varg matar du?

”Hövdingen samtalade med sitt barnbarn om den kamp som pågår inom människan. Det handlar om en kamp mellan två vargar som finns i våra liv, sa hövdingen. Den ena vargen lever på glädje, vänskap, kärlek, hopp, ödmjukhet, empati, mod och förlåtelse. Den andra vargen lever på vrede, bitterhet, avund, svartsjuka, självförminskning, självömkan, skam och skuld. Vargarna kämpar med varandra, och det är livets kamp, sa hövdingen. Vilken varg vinner, frågade barnbarnet. Den som du matar, svarade hövdingen. Den varg vinner som du matar”

Lite tulpanlek!

DSC_0181

DSC_0179

DSC_0174

DSC_0155

DSC_0134

DSC_0121

Photo by Susan 2016-01-22

28 tankar om “Avkopplande bildbehandling!

 1. Underbra bilder du fixat. Är också en själ med oro vågdalar och höjder. Har lite olika sätt att må bra. Målar formgjuten keramik, syr Tilda dockor, min lille hund Minton. Sen jag slutat jobba har jag mer möjligheter att göra sådant jag mår bra av. Efter att jag börjat med bloggen och alla trevliga bloggare jag pratar med känns det lugnare. Har även börjat fota mer och vågar leta andra motiv än tidigare.
  Imorgon börjar jag med fotoboks kursen så spännande.
  Ha en bra kväll

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket 🙂 Det är viktigt att hitta något att göra som man mår bra av, och som samtidigt lugnar en orolig själ. Åhh, vad det imorgon du skulle börja på fotobokskursen, vad spännande 😀 Ha en bra kväll!

   Gilla

 2. Jag vet inte vilken Varg jag har matat i livet, men det är nog både den ena, och den andra. Numera matar jag bara mig själv, och iakttar med besvikelse hur samhället blivit.
  Svante

  Gillad av 1 person

 3. Väldigt väldigt vackra tulpanbilder!

  För mig är det naturen och dess växlingar med kameran i hand som ger glädje och koncentration på att se det vackra i livet.

  Gillad av 1 person

 4. OOOOM jag känner igen mig? Oh ja. Jag går ut i skogen eller ner till havet med kameran. Då är jag uppslukad av det jag gör. Tiden att fota, att komma hem och sätta sig vid datorn och gå igenom och rensa vad som är nåt att spara och sen lägga ut bilderna på instagram eller bloggen. Redigera har jag däremot inte ro till. Det blir de bilder som funkar utan redigering som används.
  Men du har verkligen lekt fram fina bilder på tulpanerna.

  Gillad av 1 person

 5. Åhh.. vilka vackra bilder på tulpanerna !! Här blev det verkligen ett lyckat resultat av din lek med helt underbara färger 🙂
  Din rader är slående och det känns nästan som om det vore mig du skriver om 😕 Tror många känner igen sig och livet är en ju ständig inre och yttre bergodalbana som ibland är kämpig och ibland bara flyter på. Kopplar bäst av med kameran och bloggen vilket ibland känns som en räddning i tillvaron. Så är även mina promenader utmed havet eller inne bland smågatorna. Då rensar jag hjärnan, kopplar av, andas frisk luft, får motion och ser ständigt ser nya motiv och vyer. Det kan jag för allt i världen inte vara utan 😎
  Håller till fullo med dig i ditt svar till Lena och undrar för mig själv varför jag inte besökt dig oftare..

  Gillad av 1 person

  • Åhh, tack så mycket 🙂 och hjärtligt välkommen till min blogg! Ja, det gäller att hitta sina andningshål i tillvaron, dels för att ladda batterierna och dels för att hitta ett inre lugn, som jag tror är extra viktigt i dagens stressade samhälle. Ha en fortsatt bra dag 😀

   Gilla

 6. Fin bildbehandling av fint motiv!

  Jag undrar om inte många av oss som gillar kreativa saker som att fota, måla,skriva osv, känner igen sig i det du skriver. Vi kanske tar in för mycket helt enkelt, och påverkas starkare känslomässigt. Mitt sätt att hitta ett inre lugn är att bo på landet och ha mycket tid för mig själv. Mindre brus som stör tankarna.

  Gillad av 1 person

  • Åhh, tack så mycket! Det är intressant att höra att många känner igen sig i det jag skriver, roligt med den responsen 😀 Det ligger något i det du skriver, och kanske har vi ett öppnare sinne just för att kunna skapa våra egna avtryck utifrån de olika intryck som vi omger oss med. Tack för besöket och välkommen åter 😀 Ha en fortsatt bra dag!

   Gillad av 1 person

 7. Väldigt lyckat resultat av din bildbehandling. Tulpaner är så vackra.
  Håller med alla andra. Det är fotografering för att man fokuserar och glömmer allt annat. Sedan läser jag mycket eller lyssnar på böcker. Verklighetsflykt säger en del men det fungerar riktigt bra för mig.
  Ha en fortsatt trevlig kväll!

  Gillad av 1 person

 8. Tulpaner är vacker och ger vårkänslor, fin berättelse och så sann. För att koppla av så läser jag mycket, pusslar, löser korsord, kollar serier på tv:n och förhoppningsvis befinner jag mig inom snar framtid även i ett löpspår för att koppla av. 🙂

  Gillad av 1 person

 9. Härlig bildlek med tulpanerna. 🙂 Blev också väldigt förtjust i den tänkvärda berättelsen om vargarna. Mitt mål är alltid att mata rätt varg, men vi människor är bara små människor. Ibland blir det den andra vargen. Det kan också vara berikande om det inte händer alltför ofta och i för stora doser. Livet skulle bli trist om det inte fanns skuggor. Tyvärr är livet inte rättvist. En del drabbas mycket hårdare. Andra åker på räkmackor. Eller är det sant? Så länge man inte vandrat i deras mockasiner vet man inte svaret. Kram Bosse Filosof.

  Gillad av 1 person

  • Åhh, tack så mycket, jag älskar tulpaner 🙂 Visst är det en fin berättelse, och det är ju precis så det är. Håller med dig om att vi behöver lite skuggor i livet för att det inte ska bli allt för tråkigt, och för att vi ska uppskatta och va rädda om det vi faktiskt har. Visst är livet orättvist, det finns enorma skillnader, men jag gillar ordspråket om mockasinerna. Filosofera mera 😀 Ha en bra dag, kram Susan!

   Gilla

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s