Tulpaner, tulpaner och åter tulpaner!

Efter ett längre uppehåll tänkte jag nu försöka damma av mina båda bloggar, och börjar således med några bilder från tulpanernas paradis, den otroliga blomsterparken Keukenhof i Holland. En helt fantastisk upplevelse som jag varmt rekommenderar till alla som älskar tulpaner, färger och ljuvliga dofter, själv kommer jag säkerligen att återvända till detta färgsprakande paradis!

Keukenhof har öppet ungefär två månader om året, och på dom 32 hektar mark som parken består av, planteras över sju miljoner lökar, och under hela säsongen kan man sammanlagt beskåda runt 800 olika tulpansorter, vilket är helt otroligt. Som besökare möts man av en färgexplosion utöver det vanliga, och när säsongen är slut, grävs lökarna upp igen och snart börjar arbetet med att planera för nästa säsong.

Återkommer med fler inlägg och ännu fler bilder från min resan till Holland!

Photo by Susan 2016-05-07

21 tankar om “Tulpaner, tulpaner och åter tulpaner!

 1. Oj oj oj! Detta måste ju vara en fotointresserads paradis med all denna fantastiska färg- och formprakt. Ser verkligen fram emot fler bilder av tulpaner.

  Gillad av 1 person

 2. Välkommen tillbaka! Vilka härliga bilder! Kan tänka mig att man är helt slut efter alla intryck och dofter man kan frossa i. Roligt att få se ännu fler bilder sedan. Ha det gott!

  Gillad av 1 person

 3. Välkommen tillbaka, Susan! Underbara tulpanbilder du visar oss. Jag har varit i Keukenhof och det är som du beskriver, man blir helt förstummad och betagen av alla färger och mängder. Jag har bara pappersbilder, minns inte vilket år det var, men vi bodde i Amsterdam en vecka den våren.

  Gillad av 1 person

  • Tack snälla! Åhh, vad roligt att du också varit där, ett riktigt blomsterparadis, sååå vackert 🙂 Tulpaner i mängder! Vi hade en utflykt till Amsterdam också, vackert med alla dessa kanaler och roligt med alla husbåtar som fanns i varierande skick 😀 Såg du blomsterkarnevalen när du var där? Den skulle jag gärna vilja se också, får bli nästa gång 😀 Ha det bra!

   Gilla

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s