Det gula rapsfältet!

Stannade till vid ett rapsfält och tog lite bilder, men jag hittar inte den rätta inspirationen riktigt, vet inte vart den har tagit vägen, får väl helt enkelt ge mig ut och leta… men var kan den vara?? Alla tips mottages!

Älskar dom gula rapsfälten, det är så fantastiskt vackert 🙂

”Den gula färgen förknippas med intellekt, och inte för intet. Färgen stimulerar nämligen nerverna och stärker minnet. Gul inredning på arbetsplatser och i skolor boostar alltså prestationen, och motverkar dessutom nedstämdhet och tunga tankar. Just för att färgen är så pass stimulerande kan dock många få huvudvärk av att titta för länge på gula detaljer, precis som spädbarn kan upplevas skrika mer i gula rum. Gult anses också vara aptithöjande och främja ämnesomsättningen och används ofta, i milda toner, på restaurangväggar och på menyer. Kopplingen till mat är inte särskilt avlägsen: pasta, honung, saffran, citron, ost, senap… Redan Aztekerna använde gult som symbol för mat, eftersom det var färgen på den för dem så viktiga majsen.”

(Källa: Interfloras färgskola)

Photo by Susan 2016-05-26

 

20 tankar om “Det gula rapsfältet!

  • Åhh, tack så mycket! Det finns inte så många rapsfält här omkring heller, men när jag åkte till Holland så blommade ju rapsen i Danmark, såg jättemånga rapsfält då, och dom lyste så vackert i solskenet, det var jättefint! Roligt att du blir glad av bilderna 🙂

   Gillad av 1 person

 1. Inspiration. Sätt upp en projekt och följ den. Författare skriver även när de inte är inspirerade. Jag har alltid kameran med mig. Ändå rör jag mig bara i en begränsat område. Man får hitta nya vinklar.
  Och dina rapsbilder är ju fantastiska.

  Gillad av 1 person

  • Åhh, tack så mycket! Jo, det är väl så att inspirationen inte alltid finns där, men precis som du skriver så gäller det bara att fortsätta. Jag tror jag ska börja använda min kompaktkamera lite mera, och alltid försöka ha den med i handväskan. Kanske inte ska fundera så mycket utan bara trycka av och se vad som händer.Tack snälla för tips och goda råd. Ha en bra dag!

   Gilla

 2. Helt underbara bilder! Kul att veta lite mera om färgen gul. Tror vi letar alla efter inspirationen då och då. Känner att jag också börjar tappa den (igen).
  Antonias råd är kanske inte så dumt alls.

  Gillad av 1 person

  • Åhh, tack så mycket! Jag tyckte också det var kul att läsa lite mer om färgen gul 😀 Jo, det är väl så att man inte har inspiration hela tiden, utan den kommer och går. Ska försöka att inte tänka så mycket utan bara göra 😀 Tack för uppmuntran och jag ska absolut följa Antonias råd, och försöka komma på nåt fotoprojekt! Ha en bra dag!

   Gillad av 2 personer

 3. Så underbara bilder på rapsen och de gamla stolparna. Ge inte upp utan ta den lilla kameran i jackfickan så kan du ta en bild när du ser något du gillar. Orken, inspirationen och glädjen är inte alltid på topp. Sköt om dej kram Anki

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket! …och tack snälla du för uppmuntran och det goda rådet. Nej, det är sant, man kan inte alltid vara på topp, och så är det nog för alla. Tog en runda med kameran nu ikväll, det var riktigt roligt och kompaktkameran är laddad och ligger på hallen. Ha det bra, kram!

   Gillad av 1 person

 4. Så vackra bilder på raps och gamla störar. Jag gillar speciellt den översta bilden där kvällssolen ligger i skogsbrynet. Råd om kamera och fotografering har du ju redan fått. När jag går ut för att jobba i min trädgård tar jag alltid med mig kameran och lägger den synlig. Man vet ju aldrig när den där fjärilen eller baggen dyker upp. Sen får jag be min man påminna mig om att ta med den in, det har regnat på ett par kameror.

  Gillad av 1 person

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s