Bilder från Ljungby #3

I ett tidigare inlägg där jag skrev att jag hade tappat bort inspirationen, fick jag en del råd och uppmuntran, och ett av råden var att starta nån form av projekt. Jag har tänkt lite på det, men har inte kommit på nåt intressant… förrän just idag 🙂

Det blir ett projekt Ljungby, helt enkelt… och min tanke är att presentera min hemstad lite närmare!

Kvartershistoria

”Konstnär: Sven Ljungberg (1913-2010) 1982. Ljungby, korsningen Stationsgatan – Storgatan – Kungsgatan Titta upp på Posthusets fasad och du blickar rakt in Ljungbys dåtid. På tre stora plattor gestaltas scener ur Ljungbys historia, de flesta har utspelat sig i byggnader som en gång fanns i kvarteret där posthuset står idag. Konstverket Kvartershistoria är 80 kvadratmeter stort, utfört i sgraffitoteknik där motiv skrapas fram i olika lager av murbruk.” (Källa: Konst under bar himmel)

Tingshuset

”Det ståtliga Tingshuset i Ljungby stod färdigt 1901.Det ersatte det gamla tingshuset vid Gamla Torg Svante Svensson var både arkitekt och byggherre. Tingshuset omvandlades till tingsrätt år 1971. Tingsrätten lades ner 2005 då domstolen slogs samman med tingsrätten i Växjö.” (Källa: Internet)

DSC_0031

 

Elverksbron

Jag gillar gångjärnen på porten till det gamla kraftverket 🙂

Blandade bilder

På Lagavallen hade vi idrottstävlingar när jag gick i skolan, många minnen därifrån 🙂 Astradskolan är en av högstadieskolorna i Ljungby, där jag själv tillbringade tre år av min skoltid. Bjuder även på en bild från hyreshuset där jag bor, och har så gjort i snart 11 år, tänk va tiden går 🙂

Photo by Susan 2016-06-06

 

 

11 tankar om “Bilder från Ljungby #3

  1. Vilket kul projekt, att gå omkring och dokumentera och sen skriva om det! Fastnar för fasadplattorna, måste vara dekorativt och roligt att stå där och betrakta dem. Tingshuset är också väldigt vackert och fin bild på den. Gångjärnen på porten, håller med, de är häftiga och sen kyrkan, mycket vacker mot den blå himlen! Och vi bodde också i ett gult hus en gång i tiden, men det känns som en evighet sedan. Fint Ljungbyreportage!

    Gillad av 1 person

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s