Roundabouts #1

Nytt fotoprojekt på gång 🙂

För att hitta inspiration så påbörjade jag Projekt Ljungby för ett par veckor sedan, och det var tack vare råd och tips från några av mina följare. Min första idé var att presentera min hemort (vilket jag kommer att fortsätta med), men det är ingenting jag känner att jag brinner för. Häromdagen kläckte jag däremot en rolig idé, nämligen att fota rondeller, eller cirkulationsplatser, som det så fint heter med ett annat ord, själv kommer jag att döpa den här kategorin till Roundabouts.

Jag googlade cirkulationsplats och upptäckte att vi felaktigt kallar det för rondell, men rondell är egentligen bara själva navet i cirkulationsplatsen, det visste inte jag – tänk vad mycket man lär sig när man bloggar 🙂 …däremot är det just rondellerna (alltså naven) som jag tänkte dokumentera i det här fotoprojektet 🙂

Har ni tänkt på så många vackra rondeller vi har runtomkring oss? Jag har flera gånger tänkt stanna och fota några av de rondeller vi har här i Ljungby, men det har känts lite pinsamt att går runt där och fotografera. Jag har trotsat detta och nu varit ute på mitt första rondelluppdrag, och det var riktigt roligt, jag fick en del underliga blickar och några till och med tutade, men det bjuder jag på 🙂 Tanken med det här projektet är att dokumentera rondellerna här i Ljungby, både på dagtid och kvällstid, och det känns som ett riktigt roligt projekt. Det gäller bara att vara lite extra försiktigt när man tar sig över, speciellt vid dom lite större rondellerna.

Myreborondellen

Det får bli rondellen vid Ljungby norra infart som inviger mitt rondellprojekt 🙂 Myreborondellen är en av våra större rondeller och genom den passar riksväg 25, som går mellan Halmstad och Kalmar, och enligt Google maps är den sträckan 242 km. Rondellen är så vacker med sina vackra stengärdsgårdar och den stora trägrinden.

Photo by Susan 2016-06-28

 

15 tankar om “Roundabouts #1

 1. Väldigt vackra bilder av den rondellen. Stenmurar gillar jag skarpt. Den idén var inte dålig. Det känns lite som om du är på farligt uppdrag 😉 men riktigt roligt är det. Lycka till med projektet!

  Gillad av 1 person

 2. Åh, vilken roligt idé! Jo, jag har faktiskt också tänkt på det där med att stanna och fota rondeller men istället har jag fotat i farten som passagerare men det blir ju inte lika bra då. Ser framemot fler rondeller! 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Säger som alla andra: vilken rolig idé! Den som du visar i dag måste vara en av de större rondellerna vi har. Vackra bilder med alla stenmurar och grönskan. Den är annorlunda, rondellen, måste jag säga.

  Gillad av 1 person

  • Vad glad jag blir att så många gillar min rondellidé, så roligt 😀 Det är den största vi har i Ljungby iaf, har sett större på andra ställen. Visst är det en vacker rondell, har velat fota den ganska länge 🙂

   Gillad av 1 person

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s