Många bilder!

Nu är det snart en vecka sedan jag kom hem från Jersey, och därifrån har jag nu många fina minnen, och även en del bilder. Jag tog drygt 1400 bilder, varav en tredjedel med mobilen. Det var en fantastisk resa, och vi fick se många underbara platser, men på den här resan var det många kortare stopp, så man hann inte fotografera lika mycket som man hade velat, och flera av bilderna är dessutom tagna inifrån bussen. Väl hemma efter en sån här resa, är man ganska trött och sliten. Den här veckan har jag vilat, redigerat bilder, sorterat bilder, sorterat bort bilder (ja, ni vet ju själva hur det är) och dessutom har jag skrivit dagbok över resan, bäst att göra innan minnet börjar svikta 🙂 Nu tänkte jag börja göra lite inlägg och skriva resedagbok om min resa till Jersey, så några dagar framåt kommer ni bli bildbombade!

På bilden nedan ser ni hur min ”arbetsplats” sett ut under veckan, ett roligt tidsfördriv och det känns som man upplever resan ännu en gång. Förutom detta har jag även börjat fundera på nästa resa, och jag har även börjat titta på en ny kompaktkamera, tycker det är ganska jobbigt att bära runt på systemkameran. Jag tar gärna emot tips på en bra kompaktkamera, jag har tittat lite på Panasonic DMC-TZ70 och Panasonic DMC-LX100, är det kanske någon som har erfarenhet av dom? Tack på förhand!

20160803_145758

Photo by Susan 2016-08-03

 

9 tankar om “Många bilder!

 1. Jag har erfarenhet av Panasonic men inte av kompaktformat utan av deras spegellösa där man ändå kan byta glugg.
  Och jag är helt nöjd. Jag har och använder en som heter Panasonic DMC-GX7 och till det har jag en objektiv som jag köpte ihop med min också Spegellösa Olympus OM-D , det är en 12-40 mm med ljusstyrka 2.8
  12-40 mm motsvara cirka 24-80 om man har spegelreflexkamera.
  Men å andra sidan har jag sett kompakta kameror med extrem bra zoom. Och då har man allt i en liten paket i fickan. Typ hela tiden.

  Gillad av 1 person

  • Tack för informationen 🙂 Är du nöjd med din Panasonic? Jag är ute efter en bra kompakt just för att ha med mig när jag är ute och reser. Min gamla kompaktkamera tar inte så bra bilder, så jag vill gärna ha en ny. Vi får se vad det blir, men det lutar åt en Panasonic 🙂

   Gilla

   • Som jag skrev är jag nöjd med panasonic som märke. Jag har dock ingen erfarenhet av kompaktkameror.
    Googla eller gå in på nån större fotobutik och fråga efter deras råd.

    Gillad av 1 person

 2. Själv har jag varit i Florens men bara 4 dagar och ca 800 bilder. Att fota med mobilen har jag inte vant mig vid ännu så min Canon fick jobba istället och jag håller med, även min känns ofta för tung, 1,5 kilo att gå och släpa runt på och inte blev den lättare för att jag en av dagarna glömde sätta in batteriet 😉
  Ser fram emot bombningen 😀

  Gillad av 1 person

  • Åhh, då blir man kanske bildbombad av dig också, det ser jag fram emot 😀 Jag bytte mobil ganska nyligen, med en riktigt bra kamera, så jag har börjat använda den lite mer, framförallt när man sitter i bussen. Ja, det är tungt att släppa på, men hur gick det den dagen du glömde batteriet? Hoppas du fick möjlighet att hämta det. Det är så snopet när man glömmer batteriet.

   Gilla

 3. Jag har haft en kompakt Panasonic för några år sedan och var helt nöjd. Vet av en tysk fotobloggare att de två du tänker på är väldigt bra. Tror hon har DMC-LX100. De har fått väldigt bra recensioner i Tyskland.

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Kristallina! Jag funderar vidare, men det lutar åt en DMC-LX100, vi får se, det är ingen brådska, ska inte ut och resa på ett tag nu, men det är ändå roligt att höra vad andra tycker, tack igen 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Förstår att du har mycket bilder. Jag har massor efter mina resor till Teneriffa och Gotland och har inte förmått välja utan plockar en bild här och en bild där, någon slags förlamning, haha, Men du är duktig på fixa med dian bilder på en gång.

  Vad gäller kamera så tycker jag av vad jag läser att den senare, LX !00 verkar vara bra. Jag har en av Panasonics modeller som andrakamera men jag är inte helt nöjd, det är zoomen som jag tar till ibland, med följden att jag ändå bär med mig två kameror.

  Gillad av 1 person

  • Ja, det blir lite bilder på våra resor, hi hi 🙂 Jag försöker ta tag i mina bilder på en gång, dels för att minnet fortfarande håller i sig och dels för att jag har semester och känner att jag har den tiden, för tid tar det ju… men samtidigt känns det som man återupplever resan ännu en gång.
   Det är efter den här resan som jag känner att jag vill slippa släppa runt med min systemkamera och tillhörande objektiv, men samtidigt vill jag ju ha en så bra kamera som möjligt, eftersom fotandet är en stor del av resan. Jag hoppas inte det slutar med att jag i så fall släpper med mig dubbla kameror, hi hi 🙂 Måste bli tungt att bära på!

   Gillad av 1 person

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s