St Malo

Utflykten till St Malo är en av höjdpunkterna på resan, det är en fransk kommun som ligger vid kusten mot Engelska kanalen, eller rättare sagt vid Saint-Malo-bukten. Gamla stan i St Malo är en helt fantastisk medeltidsstad, och runt hela staden går en mur på vilken man kan promenera och få en fantastisk utsikt. Dagen till ära har vi tur med vädret också, det är kanonfint och helt underbart att strosa runt i denna idyll.

”Vi guidas runt på en härlig promenad längs ringmurarna som omgärdar St Malos charmiga stadskärna. Medeltidskänslan är påtaglig i denna mycket populära hamnstad. Härifrån seglade pirater och upptäcksresande ut över de sju haven.” (Hämtat från Scandoramas utflyktsprogram)

Det här med tidvatten är något som fascinerar mig väldigt mycket, och nedan kommer några bilder som visar skillnaden under de timmar som vi var i St Malo. Utmed stranden finns det höga pålar och dessa ska dämpa trycket när tidvattnet är på väg in. På flera ställen utmed muren så finns det varningstexter där vågarna kan slå över muren. Det hade varit häftigt att på behörigt avstånd få uppleva ett rejält oväder här. Hittade en filmsnutt på Youtube där vågorna går riktigt höga, den är dock inte från St Malo utan från Jersey. Klicka på länken om du vill se filmen: Waves in slowmotion

Det blev en hel del bilder den här dagen, och det är ju svårt att välja och välja bort bilder, så därför valda jag att visa bilderna i ett bildspel (46 bilder). Håll till godo, och tack för besöket!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Photo by Susan 2016-07-25

10 tankar om “St Malo

 1. Visst är det fantastiskt att kusten förändras så mycket av tidvattnet. Pålarna gör sig väldigt bra på bild, du har fina foton av dem. Helt klart är det svårt att välja bilder från en resa, men du har lyckats bra med det. Strandbilderna gillar jag mycket och så förstås de där rören!

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket 🙂 Det här med tidvatten är helt otroligt, men väldigt fascinerande. Pålarna var häftiga, och det var en fin strand, och många rör har dom på sina skorstenar, vilket jag tycker är lite charmigt, hi hi 😀 Hit skulle jag gärna återvända igen!

   Gillad av 1 person

  • Tack så mycket! Det är en helt underbar plats som jag varmt kan rekommendera, och jag hoppas kunna återvända en dag, för det var alldeles för kort tid… men samtidigt så finns det så många nya platser att se 🙂

   Gilla

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s