En kväll i Paris

…som jag sent ska glömma. Med buss tog vi oss till restaurangen där vi skulle inta vår middag, och den här kvällen lämnade jag kameran på hotellet, så bilderna är tagna med mobilen. Först några bilder tagna i bussen på vår väg till restaurangen:

Kvällens middag åt vi på restaurang Les Noces de Jeannette, och till förrätt blev det Quiche Lorraine, varmrätten bestod av nån kötträtt med svampsås och potatiskaka, och till dessert fick vi en väldigt god moussetårta. Jag hade höga förväntningar på fransmännen, maten var god, men upplägget saknade all finess, och vi som beställde Coca-cola fick in en 1,5-liters flaska,som dom ställde direkt på bordet, väldigt ofranskt i mina ögon 🙂

20160729_212826

Efter middagen skulle vi få se Paris glittra, så fantastiskt vackert, man blev helt hänförd, och när vi närmar oss Eiffeltornet, det var bara helt magiskt, och mycket större än vad jag hade förväntat mig. Alla blev glatt överraskade när Micke stannar bussen och vi får gå av för att beundra Eiffeltornet på nära håll, det var verkligen pricken över i:et, så himla mäktigt. Med det upplysta Eiffeltornet på näthinnan somnade jag gott den kvällen, och drömde mig bort till takåsarna under en glittrande himmel i Paris 🙂 Hit kommer jag absolut att återvända, vårt lilla besök här, gav mig, och flera andra, mersmak! Titta och njut!

Photo by Susan 2016-07-29

 

22 tankar om “En kväll i Paris

 1. Så underbart vackra bilder, jag förstår dig att du trivdes där. Ibland är det svårt att fånga stora byggnader på bild och ge dem rättvisa, men du har lyckats bra med det. Haha … ja hela colan på bordet var ju festligt 😀

  Gillad av 1 person

 2. Helt underbara bilder och jag njuter för full. Har inte varit i Paris sen jag var ung en gång för väldigt länge sen och skulle gärna resa dit igen och gjorde jag ju nästan nu tack vare dig 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Oh, Paris! Jag skriver som Anita, där var jag som ung, jobbade som au-pair, for ner utan jobb och utan pengar men fick jobb hos Cartier-Bresson. De bodde alldeles nära Louvren. Sen hamnade jag på landet, i Loiredalen där de hade sommarhus. Återvände med make och fyraåring, det var då vi bilade till Bretagne och tidvattnet bland annat. Du får mig att vilja göra Paris igen.

  Så läckra bilder på tornet! Undrar om jag har en enda bild på det… Jag njuter verkligen av dina bilder!

  Gillad av 1 person

  • Åhh, vad spännande, och va modigt att åka ner utan jobb och utan pengar, det måste ha varit en underbar upplevelse. Hur länge var du där? Roligt att du får längta tillbaka av mit inlägg, det gör mig glad 🙂 Vet inte om det framkom, men för mig var det mitt första besök i Paris, och Eiffeltornet var helt magiskt. Har du varit uppe i Eiffeltornet och tittat på utsikten, jag hoppas kunna återvända en dag och då ha det mod som jag tror jag behöver för att åka upp i Eiffeltornet, måste vara en bedårande utsikt. Tack så mycket, det är roligt att dela med sig, och det är roligt att höra att det uppskattas. Trevlig kväll!

   Gilla

   • Ja, jag har varit upp i Eiffeltornet ett par gånger, jag har inget problem med höjder, men åker jag dit igen så får jag inte med mig min man upp. Jag fick jobb som sommaraupair så jag vill minnas att jag var där ca tre månader.
    Detsamma!

    Gillad av 1 person

   • Har man anlag för svindel eller rent av höjdskräck ska man kanske inte utsätta sig för sånt. Det verkar bli värre med åren.

    Gillad av 1 person

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s