Jersey War Tunnels

Sista utflykten på Jersey blir till Jersey War Tunnels, ett intressant museum över tyskarnas ockupation av ön under andra världskriget, det fanns mycket att titta på och mycket att lyssna till, både i ljud och bild, väl värt ett besök. Inträdesbiljetten var utformat som ett identitetskort på en person som var med under kriget, och i anslutning till caféet kunde man sedan leta upp sin egen person och läsa lite mer om henne/honom.

Nedan sammanställer jag ett bildspel (31st) med bilder från besöket här:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nedan finner ni några länkar om ni vill läsa mer om Jersey War Tunnels:

Photo by Susan 2016-07-28

7 tankar om “Jersey War Tunnels

 1. Intressanta bilder från denna krigstunneln.
  Jag var i nån liknande institut i Budapest i somras men där fick man inte fotografera, dock tog jag smygtagna bilder med mobilen.
  Gillar också inträdesbiljetten. Överhuvudtaget blir jag uppretad av att numera här i Sverige får man bara en vanlig kassakvitto som man får på icabutiken.

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket, det var en intressant plats att besöka, och såg ingenting om fotograferingsförbud, men jag tog inte så många bilder där inne. Jag gillade också inträdesbiljetten, en bra idé, tycker jag, och dessutom blir det ett minne att ta med sig hem.

   Gilla

 2. Intressant och väldokumenterat besök på krigsmuséet. Detaljen med identitetskortet som inträdesbiljett säger något om hur man bemödat sig om att få besökaren att känna sig delaktig.

  Gillad av 1 person

  • Det var väldigt intressant, väl värt ett besök, utan att verka tjatig, så var det återigen lite kort om tid. Det fanns mycket att läsa och lyssna på, som man inte riktigt hann med (och den här gången tog jag inte så många bilder), men, återigen, reser man i grupp, så får man anpassa sig. Jag är glad att jag har varit där 🙂 Det här med inträdesbiljetten gillade jag, en lysande idé.

   Gillad av 1 person

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s