Makrobilder

Inspirerad av Photoria satte jag makroobjektivet på kameran och gick på jakt i makrovärlden, många bilder blir inte alls bra, men övning ger väl färdighet, får jag hoppas – skam den som ger sig 🙂 Nedan ser ni lite av resultatet från dagens makrojakt, och då ska ni bara veta hur många bilder jag tog för att komma fram till dessa, hi hi 😀 Tack för besöket!

Photo by Susan 2016-08-09

28 tankar om “Makrobilder

 1. Kul att kunna ge lite inspiration.
  Att plåta handhållen makro kräver en väldigt stadig hand. Makrot ger ju ett mycket litet skärpedjup. Vilket egentligen kräver att stativ. Men vem orkar släpa på ett stativ som kräver tid och tålamod.
  Jag gör som du, kör utan stativ. Visst blir många bilder helt ur fokus, men även sådana bilder är vackra.
  Det är bara att tuta och köra. Om bilderna inte blir så bra, kan man ju alltid glädja sig åt promenaden.
  Vacker bildserie. Och lycka till med ditt fortsatta makroplåtande. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Jag börjar med att tacka för inspirationen 🙂 Jag försöker ta ett djupt andetag, och hålla anden precis när jag trycker av, men man känner ändå den där lilla, lilla rörelsen, hi hi 🙂 Det är ju ingen sport att använda stativ, ha ha, men en bra ursäkt för att slippa ta det med sig 😀 Även om många bilder blir misslyckade så har man ändå fått en spännande upplevelse i makrovärlden, man får ju se så mycket detaljer, det är fascinerande, tycker jag. Igår var det dessutom halv storm ett tag när jag var ute, och då blir det ju inte lättare 🙂 Tack så mycket, jag kämpar på 🙂 Roligt att du gillar bilderna!

   Gillad av 1 person

   • Fotografering skall vara en kul upplevelse, även om det blåser halv storm. 😀
    Om man använder stativ får man betydligt bättre resultat. Om man sedan har en fjärrutlösare ökar chansen till mycket bra bilder rejält.
    Men jag orkar inte heller släpa runt på stativet. 🙂

    Gillad av 1 person

   • Absolut, jag håller med dig, det måste vara roligt, annars kan man ju låta bli 🙂 Jag brukar packa min kameraväska med fler objektiv och extrabatteri när jag ska ut och fota, och det är tillräckligt att släpa på, hi hi 🙂
    Ha en fortsatt bra dag!

    Gillad av 1 person

  • Åhh, tack så mycket, var glad jag blir 🙂 Ja, visst är det roligt, det är en ny värld som öppnar sig, finns så mycket underbara detaljer i naturen!

   Gilla

 2. Jag tycker verkligen att du har lyckats med macro, det är superkul att fota det 🙂 Sedan att det blir många många extra bilder….så tror jag det är för alla. Ju mer man fotar ju svårare blir det att välja ut favorit bilden, man älskar ju dem alla på sitt vis 😀

  Gillad av 1 person

 3. Jättefina bilder, särskilt gillar jag de fyra första med lava och trä! Jag tänkte föreslå fjärrutlösare, men sen såg jag att RC gjorde det. Visst får man ta många bilder, men det brukar visa sig ganska fort vilka man kan godkänna, tycker jag, när det gäller sådana här bilder.

  Gillad av 1 person

  • Åhh, tack så mycket, vad glad jag blir 🙂 Kanske ska införskaffa en fjärrutlösare, får se, det blir bara mer och mer att bära, hi hi 🙂 Jo, det är absolut lättare att sortera och sortera bort makrobilder. Ha en bra dag!

   Gilla

   • Jag har varken macroobjektiv eller fjärrutlösare eller stativ. Jo, förresten, ett sånt där litet som man klamrar fast har jag i gömmorna men har aldrig använt det. Men har länge haft macro på min önskelista, är bara lite oföretagsam. Dags att skaffa det!
    Detsamma!

    Gillad av 1 person

   • Ibland behöver man tänka till både en och två gånger innan man rusar iväg och inhandlar något som man tror sig behöva, men som kanske bara blir liggande 🙂 jag har också ett stativ i mina gömmor, men jag tycker bara det är besvärligt att släpa med sig, så det har bara blivit liggande 🙂

    Gilla

   • Man kanske kan vänja vid att använda stativ, men än så länge får det ligga i garderoben, kanske dammar av det en vacker dag 🙂 En del är väldigt duktiga på att använda stativ, men det känns mest i vägen när man kryper runt i planteringar och i skogen, hi hi 🙂

    Gillad av 1 person

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s