Spara utrymme…

…när jag började blogga igen, hade jag ingen tanke på att komprimera mina bildfiler, och helt plötsligt fick jag en varning – jag har nu använt 82% av mitt utrymme. Vad göra? Jag började med att komprimera alla bildfiler jag hade laddat upp sedan den första juni, sedan blev det till att radera dom gamla filerna och lägga till dom nya filerna, och byta ut dom i aktuella inlägg och sidor. Suck, det tog sin lilla tid, men nu är jag klar… och helt plötsligt har jag bara utnyttjat 37% av det totala utrymmet – det var helt klart värt mödan!

Bjuder på en (komprimerad) bildserie 🙂Photo by Susan 2019-06-14

13 tankar om “Spara utrymme…

 1. Fina bilder.

  Jag börjar också få fullt på min blogg. Trots att jag har raderat en massa.
  Fördelen med att radera är ju att man höjer den totala kvalitén på bloggen. Och jag ska radera ännu mera. Men till slut blir det till att starta en till.

  /Skvitt

  Gillad av 1 person

 2. Trist när man får det beskedet! Jag lyckades tydligen göra rätt från början för jag har bara använt 50% trots att jag har bloggat sen 2011, ändå kör jag nu med en av bilderna i full storlek när bloggmallen ändrades. Skönt att du fick till det, men det är ett drygt jobb!

  Om bilderna tänker jag att det är kul att det är fler som fotar baksidor, där finns oväntad skönhet. Gillar den där lilla röda svampen som dekorerat träet. Fin liten serie.

  Gillad av 1 person

  • Skönt att göra rätt från början 🙂 …då har du ju verkligen mycket utrymme kvar, med tanke på hur många år du har bloggat – om man bara gör rätt så är ju utrymmet väldigt generöst. Det var ett drygt jobb, men jag hade ju inte hunnit skapa så många inlägg, nu är jag nere på 52% – så nu klarar jag mig ett tag till…

   Tack så jättemycket 🙂 Det finns skönhet i mycket som man inte tänker på, och sen jag började fotografera så ser jag så mycket mer – fotandet öppnar upp en ny värld 🙂

   Gilla

 3. Jag har tydligen gjort ganska rätt från början. Jag är nu uppe i 39%. Hade nog kunnat komprimera mer. Jag började min blogg 2013. Jag komprimerar mina bilder i Microsoft office picture manager. Så storleken behåller jag men de tar mindre plats. Visste inte att man kan göra det efteråt. Har ingen aning om hur man gör det i efterhand. Fina växtbilder!

  Gillad av 1 person

  • Härligt, när man gör rätt från början 🙂 Jag va duktig när jag började blogga, men nu har jag haft ett längre uppehåll, och det hade helt försvunnit ur mitt minne, och helt plötsligt såg en röd varning, så dumt! Nä, man kan inte göra det i efterhand, du får helt enkelt radera de bilderna du har laddat ner till WordPress, komprimera bilderna, och ladda upp dom på nytt. Det var mycket arbete, men det var det värt, och jag hade inte hunnit skapa så väldigt många inlägg… man lär av sin misstag, förhoppningsvis 🙂 Tack för att du gillade växtbilderna!

   Gillad av 1 person

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s