Arkivbilder, del 7

En gång om året har jag röntgentid i Växjö, och första dagen av två, så har jag en väntetid på fyra timmar, som brukar va rätt så drygt. För att fördriva tiden tar jag numera med mig kameran och går en runda vid Växjösjön, där är så vackert och ligger precis vid lasarettet, helt perfekt och tiden går betydligt fortare 🙂 Bilderna i det här inlägget är tagna i september 2018.

På min runda runt sjön så upptäckte jag en byrå som stod på en betongplatta, funderade på varför den stod där, knäppte några bilder och tänkte inte mer på det, förrän… jag gjorde en tur till Växjö i år igen, och upptäcker att den fortfarande står kvar… och det är först nu jag förstår att det är en installation, ett konstverk – konstverket heter In the Shade of the Sun, skapat av Roland Persson, och är en hyllning till mångfalden i Växjö kommun.

Photo by Susan 2018-09-19

14 tankar om “Arkivbilder, del 7

 1. Ett bra sätt att fördriva tiden! Det ser verkligen trevligt ut där vid sjön – och vackert väder gör det lätt att fördriva tiden med kameran i sin hand. Jättefina bilder … reagerar på konstverkets namn, men konst är konst och tolkningen kan ju variera 🙂
  Hoppas du har det bra på resan!

  Gillad av 1 person

  • Ja, det är verkligen ett bra tidsfördriv, och det vackra vädret blir ju en bonus… Tack så mycket, roligt att du gillar bilderna 🙂 Det är onekligen ett speciellt konstverk… Vi har det jättebra på resan, idag vänder vi hemåt igen, hade gärna stannat en vecka till 😊 Bilder kommer när jag är hemma igen 😊 Trevlig helg!

   Gillad av 1 person

 2. Verkligen en god idé att gå ut och fota under väntetiden. Jag har länge använt kameran som avledande och tröst, till exempel när jag besökte pappa på sjukhuset. Vatten ä r vackert och din bild med vattenglittret och de två träden som nästan ser ut som palmer är så fin. Installationen med byrån var lite överraskande.

  Gillad av 1 person

  • Jag använder också kameran som tröst när tillvaron känns tung, förutom att den hjälper till att skingra tankarna för en stund, så känner jag även ett lugn inom mig när jag är ute och fotograferar. Tack så mycket, jag gillar också bilden med dom två palmliknande träden. Jag blev verkligen överraskad när jag upptäckte att byrån fortfarande fanns kvar 🙂

   Gillad av 1 person

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s