Italien runt – Dag 3

Måndagen den 2 september


Assago – Florens

Vaknar upp till ett regngrått Italien, regnet bara vräker ner, och det mullrar i kanterna, åhh, så tråkigt. Vi åt frukost klockan sju för att åka vidare mot Florens vid halv åtta, när vi väl kommer ut till bussen har det nästan slutat att regna, men det har nog regnat hela natten (men det gör ju inget).

På vår väg mot Florens stannar vi till i Pisa, och vill du läsa mer om detta så är du välkommen att klicka på länken nedan.

Innan vi lämnade Pisa blev det först lite busskaffe, sedan åkte vi vidare mot Florens, och vi var fram vid femtiden, då rådde det fullständigt trafikkaos, och det hade nog regnat rejält under dagen också. Herregud, vilket kaos, tur man inte bor där…


Vårt bagage fick åka minibuss till hotellet i Florens, och själva fick vi en kort och välbehövlig promenad. Här ska vi nu sova i två nätter, känns riktigt lyxigt 🙂 Hotellet håller kanske inte bästa standard, men så länge det är rent och fräscht, så är jag nöjd, och läget var helt perfekt, ett stenkast från centrum… och personalen var trevlig!

Innan kvällens utflykt blev det buffé på hotellet, och därefter promenerade vi bort till vår buss, kvällens utflykt kan du läsa om genom att klicka dig in på länken nedan.

När vi kom tillbaka till hotellet efter en fantastisk kväll, promenerade vi ner till centrum för att känna på stadens puls, och Florens är en härlig stad. Det är en speciell känsla att promenera runt i centrum där den enorma katedralen tar så stor plats, så mäktigt.


Tack för idag – imorgon väntar nya äventyr 😀

Nästa–>

13 tankar om “Italien runt – Dag 3

 1. Oj sådan trafik! Toppenbra med ett centralt beläget hotell – och som du säger – det viktigaste är att det är rent!
  Fantastiska kvällsbilder på den vackra katedralen!

  Gillad av 1 person

  • Ja, vilket kaos det var, och dom tutade hela tiden 🙂 Ja, det var trevligt att ha när till centrum, och på hotellet bara äter och sover man, så det räcker att det är rent och fräscht 🙂
   Tack så mycket Anki, det var en härlig kväll i Florens, magiskt!

   Gillad av 1 person

  • Jag hade nog inga förväntningar alls på Florens, men där var verkligen vackert, en underbar stad, men lite overklig med den enorma katedralen som ligger mitt bland husen, det är svårt att få ett helhetsperspektiv på katedralen, men den är ju otroligt mäktig. Det hade varit roligt att se den på håll, eller uppifrån nånstans för att förstå hur stor den är 🙂
   Det är perfekt när det bara regnar på nätterna, men när vi kom till Florens såg det ut som det hade regnat hela dagen, men självklart slutade det när vi kom dit. Nä, jag skulle inte heller vilja köra bil där, inte i den trafiken i alla fall… Kram!

   Gilla

 2. Träden, trafiken och katedralen! Väldigt fina dansande träd, trist trafik och så vackert med katedralen i kvällsbelysning. Fin fotoserie!

  Gilla

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s