Italien runt – Dag 5

Onsdagen den 4 september


Florens – Capri

Efter dagens frukost är det dags att packa väskorna och borda bussen för att åka vidare till den vackra ön Capri.

Från Neapel tar vi färjan över till Capri, och överfarten tar drygt en timme, men vi får av nån anledning inte gå upp på soldäck, så från båten blir det inte så många bilder.

I Neapel lämnade vi vår buss och vår chaufför, som kör vidare till Sorrento, för på Capri åker vi minibussar. Väl framme på ön blir det en spännande tur med dessa minibussar som ska ta oss upp till Anacapri, där vi nu ska bo i två nätter.


På Hotel San Michele väntar en trerätters middag innan vi checkar in på de olika hotellen, här kommer vi att bo på tre olika ställen, plus att jag och mitt resesällskap får bo i hotellägarens villa, men alla äter både frukost och middag tillsammans på San Michele.

Kvällens meny:
Pasta
– Fisk med potatis
– Pannacotta


När vi väl har installerat oss i vår villa, som bara ligger ett stenkast från hotellet, promenerar vi upp till centrum, äter en glass och bara njuter av den härliga stämningen, helt underbart 😀Det blev en underbar första kväll på Capri, och imorgon ska vi utforska ön lite mera, så spännande – tack för idag och god natt 😀

Mitt rum i villan 🙂

Nästa –>

11 tankar om “Italien runt – Dag 5

 1. Ser verkligen helt fantastiskt ut! Härliga bilder! Två frågor … varför fick ni inte gå upp på soldäck och varför fick hotellägaren låna ut sitt rum? Lite nyfiken får man vara … eller?

  Gillad av 1 person

  • Ja, det var verkligen fantastiskt, Capri är en underbar ö 😀 Självklart får man vara nyfiken, annars får man ingenting veta 🙂 Vi förstod aldrig varför vi inte fick gå upp på soldäck, fick aldrig nån förklaring till det, lite märkligt var det… hotellen var fullbelagda, så det var anledningen, lite dåligt att vi inte fick veta det tidigare, men boendet i villan var helt okej 😀

   Gillad av 1 person

  • Där var riktigt fint, och mysigt, och vädret var med oss 🙂 Jag fastnade för madonnastatyn, den föll verkligen mig i smaken, så vacker, tycker jag – roligt att du också gillade den!

   Gilla

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s