Pompeji

Idag besöker vi Pompeji, staden som begravdes under askan från vulkanen Vesuvius år 79 e.Kr. Här blir vi guidade av Tarja som berättar hur man bodde och levde här för 2000 år sedan, det är verkligen en resa tillbaka i tiden, väldigt intressant. Man försöker blunda och föreställa sig hur det såg ut på den tiden, men det är svårt, eftersom det är så oerhört längesen. Det var otroligt varmt den här dagen, så det blev till att införskaffa sig en hatt 😀

Det var mycket som fascinerade mig under den här rundvandringen, men nåt som stack ut lite extra, var dom starka färgerna som man såg på en del ställen. Anledningen till att färgerna fortfarande finns bevarade, är att man målade på blöt puts, hade putsen varit torr så hade färgerna försvunnit, intressant – tycker jag 🙂 Nedan följer ett bildspel med bilder från Pompeji.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Avslutar det här inlägget med mina två favoritbilder härifrån 🙂

Photo by Susan 2019-09-06

14 tankar om “Pompeji

 1. Ett drömresmål för mig … skulle verkligen vara intressant att få gå där! Tänk att så mycket finns bevarat! Tack för att du delar med dig … jättefina bilder!

  Gillad av 1 person

  • Tack Anki 😊 Roligt att du vill följa med på min Italienresa 😀 Pompeji är otroligt fascinerande, det var verkligen spännande att gå där, och att färgerna fanns bevarade tycker jag va coolt 😀 En trevlig utflykt!

   Gillad av 1 person

 2. Åter ett resmål som jag måste skriva upp på min villresatill-lista. Italien har mycket att bjuda på. Väldigt fint bildspel och andra vackra bilder! Hatt är nog ett måste när man går på såna ställen i hetta. Jag hade det alltid förr efter mitt solsting som ung.

  Gillad av 1 person

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s