Gondoltur

Idag bjöds det på en extrautflykt för dom som ville, en gondoltur på Venedigs kanaler, och är man i Venedig så måste man ju bara åka gondol, så spännande. Vi steg på gondolen vid Markusplatsen, och turen varade i ungefär en halvtimme, så magiskt!

Lugnt och stilla flöt vi fram i dom smala kanalerna, sååå mysigt!

Det var inte lika lugnt, och betydligt mer trafikerat när vi kom ut på Grand Canale.

Det var en helt underbar tur bland kanalerna, såå vackert, och jag avslutar det här inlägget med ett bildspel med lite fler bilder från gondolturen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Photo by Susan 2019-09-10

15 tankar om “Gondoltur

 1. Vilka vackra bilder från Gondolturen!
  Det är dyrt men ett måste att åka Gondol när man är i Venedig.
  Det tar tydligen lång tid att utbilda sig till gondolier och gonolerna är ju väldigt fint pyntade. Att vara gondolier ska vara ett fint yrke.

  Gillad av 1 person

  • Åhh, tack så jättemycket 🙂 Jo, det är lite dyrt, men verkligen ett måste, det var en helt fantastisk tur. Ja, det är visst lång utbildning till det, och vad jag har förstått så är det ett yrke som går i arv från far till son, men numera finns, åtminstone en, kvinnlig gondoljär, som inte ens är från Italien, det kanske finns fler kvinnor nu… Det är nog ett tufft yrke att stå där och parera gondolen.

   Gillad av 1 person

  • Hej, roligt att du tittar in på min blogg 🙂 Det var verkligen mysigt att åka gondol runt Venedigs kanaler, det är ju en fantastisk stad, såå fint! Tack för besöket och kommentaren 😀 Ha en trevlig kväll!

   Gilla

 2. Häftig med gondolturen Vardag för de och speciellt för turister.
  Jag alltid tänker att det måste va väldigt komplicerat att bo där. Att handla mat eller stora saker som behöver transport, bygga,eller bygga om. Fast de är inte som svenskar att så fort de flyttar in ska allting rivas ut och ha nytt på allt.

  Gillad av 1 person

  • Ja, det var verkligen häftigt, så fint att glida runt bland Venedigs kanaler 🙂
   Många börjar flytta därifrån, och det är mycket på grund av att det är så enormt mycket turister hela tiden, jag tror det är två månader om året som det är lugnt. Det är nog väldigt speciellt att bo där, med tanke på att man bara kan frakta saker av olika slag på båtar. Vi såg överlastade båtar på kanalerna, med diverse varor av olika slag, vi såg båtar med byggkranar med mera… Det är verkligen en speciell stad.

   Gillad av 1 person

   • Känns kusligt att staden måste avfolka sig självt pga alla turister. Och inte glömma dessa gigantiska lyxbåtar som är så stora att de skymmer Venedig. 😥

    Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Kristallina 🙂 Det var verkligen jättehärligt att sitta där och bara glida runt. Jag gillar också att åka båt, och tycker det är väldigt trevligt när det erbjuds båtturer på resorna, helt underbart!

   Gillad av 1 person

 3. Så härligt det ser ut på dina bilder. Hade gärna tagit en gondoltur, men vi tyckte att det var så hiskeligt dyrt. Vi åkte mycket vaporetto på kvällarna i stället, vi hade olika tillställningar då maken var där på konferens. Jättefina bilder!

  Gillad av 1 person

  • Tusen tack!
   Det var helt underbart att glida fram på kanalerna i en gondol 🙂 Det är verkligen inte billigt att åka gondol, men det var det värt, och detta anordnades av Scandorama, så det blev lite billigare. Smidigt att åka Vaporetto 🙂

   Gillad av 1 person

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s