Sagolika Venedig

Förmiddagens andra utflykt blev en guidad stadspromenad som startade vid Markusplatsen, som tidigare var känt för alla sina duvor. Till min stora glädje fanns det nästan inga duvor kvar, dessa har nu med hjälp av nät flyttats till Dolomiterna, så skönt! På Markusplatsen kan vi beskåda den vackra Markuskyrkan och dess klocktorn.


Fler bilder från Markusplatsen och… 

…kampanilen, som är italienska och betyder klocktornet


Vi promenerar ner mot lagunen, och härifrån ser man den lilla ön San Giorgio Maggiore.

Venedig är så sagolikt vackert, så nedan följer ett bildspel med lite fler bilder från vår stadspromenad runt Markusplatsen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vid lunchtid avslutar vi den här utflykten och lämnar Markusplatsen bakom oss…

Photo by Susan 2019-09-10

12 tankar om “Sagolika Venedig

  • Jag gillar också tornet i den vinkeln 🙂 Idag är det verkligen mörkt, så det får bli lite inomhuspyssel, har precis börjat på min fotobok från Italien. Ha en härlig lördag!

   Gillad av 1 person

 1. Jag håller med dig, Venedig är sagolikt och jag är glad över att jag har varit där. Måste plocka fram mina bilder, men jag kommer att bli besviken, vill minnas att min kamera inte var så bra och dessutom blev ju bilderna inte så många när man fotade analogt. Jättekul att få se alla dina fina/vackra/intressanta/minnesväckande bilder från denna speciella stad!

  Gillad av 1 person

  • Tack för din fina kommentar 🙂
   Jag är också glad att jag har varit i Venedig nu, det är ju en stad som måste ses för att riktigt förstå magin, tycker jag… helt amazing ❤

   Gillad av 1 person

 2. Jag undrar hur är det att bo där till daglig basis. Måste vara väldigt speciell. Och hur många som råkar trilla i vattnet.
  Fina bilder utan duvor. Intressant att duvorna inte flög tillbaka sen.

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Antonia 🙂 Väldigt skönt att det inte fanns så mycket duvor. Ja, det är nog ett väldigt speciellt ställe att bo på, intressant frågeställning, det är säkert många som råkat trilla i vattnet, men vi får hoppas att dom har lyckats ta sig upp igen 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Markusplatsen är fantastisk och alla byggnaderna där är verkligen speciella och såå vackra! När vi var där var det massor med duvor … just den varma, fuktiga dagen var det också solförmörkelse och alla duvorna försvann som genom ett trollslag – de flög iväg och satt sig där de brukade sova … det var en häftig upplevelse. Synd att jag har så få bilder därifrån . måste nog leta reda på dem 🙂 Som jag skrev så var det en olidligt varm och fuktig dag – och jag är glad att vi har varit där men har aldrig längtat tillbaka! Inte förrän nu när jag sett alla dina fantastiska bilder därifrån!

  Gillad av 1 person

  • Wow, vilken häftig upplevelse med duvorna, det är sånt som man bara får vara med om en gång, läckert 🙂 …Det låter inte lika roligt med det varma och fuktiga klimatet, men jätteroligt att mina resebilder har fått dit att längta tillbaka, kul 😀 Tusen tack Anki, roligt att du gillar mina bilder och att du har följt med på min resa… nu är vi snart hemma igen 😀 Ha en härlig söndag!

   Gillad av 1 person

 4. Underbart vackra bilder från härliga Venedig. Gondoler Marcusplatsen (som jag förknippar med duvmatning då jag har foto på mina 3 flickor när de var små , stod och matade och hade massor av duvor som satte sig på dem och åt av handen.) Och HÄR kom ju suckarnas bro! Stackars dem som fick gå över där och visste att de att aldrig mer skulle komma därifrån.

  Gillad av 1 person

  • Tack så jättemycket 😀 Jag är glad att det inte var så många duvor nu när jag var där, skönt att slippa dom… Ja, det måste ha varit fruktansvärt att promenera över suckarnas bro…

   Gillad av 1 person

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s