Flowers on Fridays #21


Somriga syrener

Hittade lite rolig läsning om syrener på Wikipedia:

”Inom folktron förknippas syrenen med vidskepelser. En vanlig föreställning var att personer som är födda mellan 23 och midnatt kunde se spöken i blommande syrenbuskar under samma tid på söndagar”

Är det någon som har sett spöken i blommande syrenbuskar?

Photo by Susan 2019-05-26


Alla som vill får hänga med på mina Fotoutmaningar, det är helt kravlöst och du bestämmer själv hur ofta du vill vara med. Det vore jätteroligt om så många som möjligt hänger på, skoj att se andras bidrag 🙂 Om du är med får du gärna länka till min blogg. Hjärtligt välkomna!
Mina tema är:
Trees on Tuesdays
Black and White on Wednesdays
Flowers on Fridays

 

13 tankar om “Flowers on Fridays #21

  1. Syrener är så vackra! Aldrig något jag förknippat med spöken men är ju heller inte född mellan 23 och midnatt, tror jag iallafall 😉
    Ha en fin fredag Sussie!

    Gillad av 1 person

    • Visst är det vackert med syrener, och att dom förknippas med spöken var helt otippat 🙂 …jag är inte heller född mellan 23 och midnatt, skönt 😀 Önskar dig en trevlig helg!

      Gillad av 1 person

  2. Pingback: Flower of The Day – Anitas Images

  3. Dessa ljuvliga försommarblommor – känner doften när jag ser dina fina bilder!
    Aldrig hört detta om spöken och syrener förut … spännande! Är ju född kl. 5 på morgonen så det är väl ingen mening jag försöker se dem 🙂
    Ha en fin helg!

    Gillad av 1 person

    • Tack Anki 😊 Jag tyckte det va lite festligt när jag läste om dessa spöken, jag har heller aldrig hört talas om detta… jag är också född tidigt på morgonen, så jag har inte sett några 😊 Tack det samma!

      Gillad av 1 person

    • Tack så mycket 🙂 Syrener är så fint och doftar så ljuvligt 🙂 …festligt med spöken i syrenbuskarna, men dock har jag ju inte sett några, eftersom jag är född i tidig morgontimma 😀

      Gilla

    • Visst är dom vackra, men tänk att dom bär på sådana hemligheter 🙂 Vi får smyga ut en söndagskväll och spana i syrenbuskarna, kanske det dyker upp ett spöke 😀 Ha en fin söndag!

      Gillad av 1 person

Skriv gärna en kommentar!