2019-12-31 – Nyårsafton
Då var vi framme vid årets sista dag, …och det här blir min fjärde bussresa under det här året, och det är såå roligt att avsluta 2019, och påbörja 2020 på resande fot 😀 Idag fick vi sovmorgon, och frukost serverades ända fram till klockan 11.00, skönt, så vi tog det rätt lugnt på förmiddagen. Mitt hotellrum var rätt litet så jag packade upp och la in alla mina kläder i garderoben, så klockan var runt halv tolv när vi gick ut på stan en runda. Lite grått ute idag, men vi klarade oss undan regnet i alla fall.
Efter en kortare promenad gick vi tillbaka till hotellet och värmde oss med en kopp kaffe. Klockan 14.00 var det dags för en guidad stadsrundtur i Hameln. Runt hela staden ser man råttfångaren och flertalet råttor, och det är ju en saga av bröderna Grimm som präglar hela staden, jag som älskar sagor tycker det är väldigt roligt 🙂
Hameln är en mysig liten stad med alla sina korsvirkeshus, såå vackert
Nedan följer ett bildspel med lite fler bilder från Hameln
Vi besökte även en kyrka på vår stadsrundtur
Vi avslutade rundturen vid klockspelet som spelar tre gånger varje dag

Klockspelet spelar tre gånger per dag!
När den guidade turen var slut, stannade vi och åt en hamburgare, dock fick vi sitta ute och äta, och det var lite i kyligaste laget. Det fanns inte så många ställen att välja på, det mesta var redan stängt, men vi behövde lite mat i magen innan nyårsmenyn serverades. Tillbaka till hotellet värmde jag mig med en kopp cappuccino, gott 🙂 …sedan var det snart dags att göra sig nyårsfin. Nyårsfesten hölls på hotellet och vi bjöds på femrätters 🙂
Kvällens nyårsmeny:
– Sparrissoppa med lax
– Tomater med mozzarella
– Citronsorbet i champagne
– Fläskfilé med spätzle och broccoli
– Chokladglass med frukt
(Spätzle tillverkas av en deg som liknar degen som används för pasta, och bör ätas färsk)
Vi avslutade kvällen med att gå ut och titta på fyrverkerierna och skåla in det nya året – Gott Nytt 2020! Det blev en trevlig kväll, och en härlig stämning, maten var god, men saknade kanske nyårsfinessen, men jag är helnöjd med min nyårsafton i Hameln 😀
Verkligen en fin avslutning på det gamla året och så roligt att få se dina fina bilder från egna promenader, den guidade turen och från nyårsaftonen!
Önskar dig en trevlig dag!
GillaGillad av 1 person
Tack Anki och roligt att du vill följa med på min nyårsresa 🙂 Ha en härlig torsdag!
GillaGillad av 1 person
Verkligen mysig stad. arkitekturen tilltalar mig mycket.
Menyn lät ju gott och bilderna aptitliga. Men själva lokalen tyckte jag nog inte om. Den kändes lite själlös skolsal. Men förhoppningsvis var stämningen på topp och champagnen flödade så ni märkte inte av det alls. 🙂
GillaGillad av 1 person
Hameln är en riktigt mysig stad 🙂 …kanske återvänder dit på en julmarknad. Maten var god, men saknade lite nyårsfiness, tycker jag… håller med dig om lokalen, men stämningen var verkligen på topp 😀
GillaGillad av 1 person
Och det är stämningen mellan människorna som är det viktigaste. 😀
GillaGillad av 1 person
Ja, eller hur 🙂 …är stämningen bra, så kan man sitta i en koja i skogen, och ha lika roligt 😀
GillaGillad av 1 person
Så gott & mysigt.
GillaGillad av 1 person
Ja, det var både gott och mysigt 😀
GillaGilla
Det är verkligen mysigt med bevarade gamla hus i så fint skick. Jättefina bilder!
Spätzle görs av ren durumvete. Billigare pasta oftast av vetemjöl. Man kan köpa torkade (precis som pasta). De är lika goda när man kokar dem då. Fast inte en minut över den rekommenderade tiden. 🙂
De är mycket godare till all mat som innehåller sås. De sugar upp bättre än pasta.
GillaGilla
Tack för tipset. Jag älskar spätzle och brukar göra det lite då och då, men det blir lite jobbigt med disken efter degen. Jobbigt också att göra bara för en måltid för mig själv. Därför numera blir det hemma hos mamma på sommaren när jag är på semester. Jättegott. 😀
GillaGillad av 1 person
Åhh, vad kul att du gör det själv – kanske man skulle testa nån gång 🙂
GillaGillad av 1 person
Man behöver en speciell redskap till det och vet inte om det går att köpa i Sverige. Men man kan göra det även från en ren skärbräda och en sked också. Kolla på video först hur man gör det. Det är inte svårt alls när man väl ser det. Att bara skriva ner förloppet kan kännas krångligare. 😀
GillaGillad av 1 person
Tack för tipset, ska googla på detta 🙂
GillaGillad av 1 person
Lidl har Spätzle ibland. Köper alltid ett lager när det finns. De tar upp såsen så mycket bättre än pasta och det är durumvete. (bättre än vetemjöl).
GillaGillad av 2 personer
Då ska jag kolla på Lidl nån gång, tackar 🙂
GillaGillad av 1 person
Ska kolla. Tack för tipset. Slipper gegga i köket. 😀
GillaGillad av 2 personer
Tack så mycket 🙂 En fantastisk liten stad, såå mysigt att strosa runt där.
Det var roligt att smaka något nytt, och med sås till var det riktigt gott 🙂 Tack för informationen, och ha en fin lördag!
GillaGillad av 1 person
Det verkar finnas hur många vackra detaljer som helst att fota i den staden, jättefina foton allihop! Roligt med alla sagomotiv! Mycket mat ni bjöds på, jag skulle ha blivit mätt av bara soppan!
GillaGillad av 1 person
Tack så mycket 🙂 Ja, det fanns många fina detaljer, men jag fotade inte jättemycket på den här resan… Det var en väldigt trevlig resa och jag älskar ju sagor, så då blir man lite extra glad och barnasinnet tittar fram lite extra 🙂 Det var många rätter, utdraget på drygt 3 timmar, och portionerna var lagom stora, och gott var det, så det funkade faktiskt 🙂 …det trodde jag inte till en början.
GillaGilla