Nyår i Hameln, del 4

2020-01-01 — Märchenstrasse, sagornas väg


Höxter

Efter vårt besök i Corvey fortsätter vi vår resa, inte bara utmed floden Weser, utan även utmed Sagornas väg, och jag som älskar sagor, tycker det här är jättespännande 😀 Tre kilometer väster om Corvey ligger det lilla samhället Höxter, och där stötte vi på Hans och Greta. Höxter är en mysig liten stad med vackra korsvirkeshus.


Polle

Vi fortsatte vår resa och åkte vidare till Polle, som ligger dryga 18 km norr om Höxter, och i den här lilla byn hittar vi borgen där Askungen dansade med sin prins, och vi hittade även hennes vackra guldsko 🙂 Uppifrån borgen hade vi underbar utsikt över floden Weser, och när vi var klara vid borgen promenerade vi tillbaka till bussen, och där väntade en välsmakande picknick. Nu var det dessutom lite varmare, så det var helt underbart att stå ute och äta, precis invid Wesers strand 🙂 Vilken fantastisk början på det nya året!

Picknicken vi serverades bestod av två olika pajer, korv med bröd, coleslaw, potatissallad, bröd och ost, sååå gott – allt smakar ju så mycket bättre när man kan vara ute och äta 🙂


Bodenwerder

När vi var klara med picknicken packade vi in oss i bussen igen, och nu var det dags att besöka Bodenwerder, som är Baron von Münchhausens födelsestad. I Bodenwerder kan man beskåda flera statyer hämtade ur Münchhausens skrönor. Även det här var en mysig liten stad, och efter en kortare promenad serverades det kaffe och kaka, vilket smakade riktigt bra efter både picknick och promenad. Efter kaffet var det dags att återvända till Hameln igen.

Nedan följer ett bildspel på statyer ur Münchhausens skrönor

Detta bildspel kräver JavaScript.

Sista kvällen

Efter en underbar dag utmed sagornas väg var vi tillbaka i Hameln i god tid innan det var dags för kvällens middag. Det här är också resans sista kväll, det har verkligen varit en underbar resa i trevligt sällskap, och ett härligt nyårsfirande 🙂 …och nu ser jag fram emot nästa resa!

Kvällens meny
– Oxsvanssoppa
– Fisk med sås och ris
– Glass med bärsås och grädde


Sista kvällen i Hameln


Tack till alla som följt med på min nyårsresa, och tack för alla kommentarer 🙂


 

9 tankar om “Nyår i Hameln, del 4

  • Tack Kristallina 🙂 Ja, det var verkligen en trevlig resa, och även om det bara var några få dagar, så hann vi se en hel del ändå. Det är min första resa till Tyskland, man har ju varit där flera gånger, men då har det ju bara vara en övernattning. Tyskland är vackert, och det kommer säkerligen bli fler resor dit, det är ju ett stort land att utforska. Från att inte ha rest speciellt mycket fram till 2015, så har jag nu blivit en riktig Globetrotter, jag älskar att resa – nya resor är på gång 😀

   Gillad av 1 person

 1. Fler sagor, så fantastiskt att man faktiskt har gjort så många statyer av sagorna. Haha, har de lagt beslag på Askungen?! Redan de gamla grekerna berättade den, den är nog spridd i hela världen, i olika varianter. Väldigt trevlig resa verkar du ha upplevt även denna gång, så roligt att få se alla fina bilder!

  Gillad av 1 person

  • Jag tyckte det var roligt med alla sagostatyer 🙂 Dock visste jag inte att Askungen var så gammal, men kul med skon nedanför borgen. Det var en härlig resa, och ett bra avslut och en bra start på det nya året, och tack för att du ville följa med på min nyårsresa 🙂

   Gilla

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s