Översvämningar


Jag lyckades ta mig ut en sväng med kameran, mellan regnskurarna, sent igår eftermiddag. Skönt att komma ut en runda, och trots att det fortfarande blåste rätt rejält, var det mycket folk ute och promenerade. Många, liksom jag, var nog nyfikna på den höga vattennivån i Lagaån.

Efter idogt regnade så har vattennivån i Lagaån nu stigit så mycket att det är översvämningar på lite olika platser utmed ån, cykelvägar är avspärrade och broar avstängda. Under gårdagen steg vattnet så kraftigt att Räddningstjänsten nu har tagit hjälp av Försvaret.

Årets översvämningar får mig att tänka tillbaka på översvämningarna som vi hade sommaren 2004. Jag var då väldigt aktiv i Hemvärnet och blev inkallad för att hjälpa till på Räddningstjänsten i Ljungby. Vill du läsa mer om min tid och mina insatser i Hemvärnet så är du välkommen att klicka dig in på länken nedan.

Jag promenerade ner till bron vid Ågubben för att ta lite bilder, och där var fullt pådrag – lastbilar, grävmaskiner, betongplintar och högt uppe i skyn cirkulerade en helikopter, det är otroligt mycket vatten i ån nu. För att du ska ha något att jämföra med så har jag länkat till ett tidigare inlägg om Ågubben.


När skymningen började lägga sig och händerna var stelfrusna, promenerade jag hem igen och värmde mig med en god och varm kopp te. Nu får vi be till dom högre makterna och hoppas på att det snart slutar regna – det räcker nu!

Tack för besöket och välkommen åter!

Photo by Susan 2020-02-22

8 tankar om “Översvämningar

 1. oj, vilket oväder det verkar vara där du bor. Bilderna är jättefina men regnet ställer förmodligen till en del elände och inte är det roligt heller att gå ut, när det dessutom är kallt. Här är det tvärtom när det gäller vädret. Bönderna sliter sitt hår och har det svårt för det har aldrig fallit så lite regn som i år. Istället har vi sol och runt 16-18 grader så jag kan knappast klaga.
  Önskar dig en fin fortsatt söndag!!!!

  Gillad av 1 person

  • Ja, det har regnat otroligt mycket den sista tiden, men idag lyser solen från en klarblå himmel 🙂 …men visst är ojämnt fördelat här i världen, på en del håll är det översvämningar och på andra håll har det inte regnat på evigheter. Ha en trevlig måndag!

   Gillad av 1 person

  • Det är helt galet med vatten överallt, hoppas det snart rinner undan och att regnet upphör. Det är ju hopplöst när det bara fortsätter att regna när det redan är mycket vatten, men idag skiner solen i Ljungby, såå skönt. Det är tråkigt för alla som får sina hus och stugor förstörda. Ha en fin måndag!

   Gillad av 1 person

 2. Jag såg det här i förrgår på nyheterna, kände igen de översta miljöerna. Huga vad regnet har åstadkommit! Men alltid spännande fotomotiv och du har gjort en intressant översvämningsserie. Extra läckert med sista bilden med lyktreflexerna i vattnet.

  Gillad av 1 person

  • Ja, det är otroligt vad det har regnat. Det är någon som har filmat med drönare mellan Hamneda och Ljungby, ca 12km, och lag upp på Youtube, och det är galet mycket vatten på många ställen. En del får sätta sig i båten och ro hem. Ja, vi var många som var ute och fotade i lördags. Tack så mycket, jag gillar också lyktreflexerna i sista bilden.

   Gillad av 1 person

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s