Mina filmklipp #1


När jag började fotografera, för 6 år sedan, så hittade jag, via en annan fotoblogg, till Moderskeppet, och där har jag varit medlem i flera år nu. Dom har ett otroligt utbud av kurser inom bland annat fotografering, bildbehandling och videoredigering.

Jag älskar mina fotorundor, men på grund av värk, så har det inte blivit så många den senaste tiden, så jag har istället hängt en del på Moderskeppet, och bland annat kollat kurser om videoredigering. Jag har aldrig varit intresserad av att filma, men efter några kurser så väcktes mitt intresse, och jag vill gärna lära mig, både filma, och redigera, såå fantastiskt roligt 🙂

Nedan bjuder jag på mitt första filmklipp som är uppbyggt av både filmer, stillbilder och bakgrundsmusik. Filmerna i klippet nedan är kanske lite skakiga, men alla är vi ju barn i början… förhoppningsvis kommer det att bli bättre med tiden 😀 Det här är något jag absolut kommer att fortsätta med, jag kommer att filma och skapa kortare filmklipp, som jag sedan lägger upp på Youtube, och länkar till på min blogg. Ser så mycket fram emot detta, ska bli så kul 🙂 Filmar du också? Berätta gärna…

Photo by Susan 2020-03-22


Samlar mina filmklipp i kategorin nedan

 

12 tankar om “Mina filmklipp #1

 1. Så bra det blev! Jag är också medlem i Moderskeppet – finns mycket kul där! Jag har aldrig testat att redigera någon film – bara lagt in dem som de är via YouTube – måste nog kolla upp det lite! Tack för tipset!

  Gillad av 1 person

  • Åhh, tack så mycket Anki 🙂 Ja, Moderskeppet är en riktig liten guldgruva, det finns så mycket roligt och intressant där 🙂 Det är riktigt roligt att redigera film, så det tycker jag verkligen att du ska kolla upp 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Kjempefint!
  Jeg liker å lage ferievideoer. Dels med bilder og delvis med videoclips. Musikken skal passe til temaet og – vips – et fantastisk ferieminne er klart.
  Makrobilder alltid med stativ. Men når vi seile med seilbåten, virker stativet ikke 😀
  For å ha en rolig(N), lugn(S) film velger jeg minimum 5 til 6 sekunder for overgang til den nye scene.
  Jeg bruker Magix video deluxe.
  Kjempefin tema 🙂
  Ha en fin uke

  Gillad av 1 person

  • Åhh, tack så mycket 🙂 Då får du fina minnen när du skapar semesterfilmer. Förstår att det inte fungerar med stativet när ni seglar 😀 Jag tror att jag ska försöka använda mitt stativ när jag filmar, men jag tycker det är jobbigt att ta det med mig, lite lat 🙂 Jag använder Photoshop, det är lite pyssel, men väldigt kul, tycker jag 🙂 Tack igen, och tack det samma!

   Gilla

  • Nej, det har jag inte heller gjort innan, men det ska bli roligt att utveckla detta… Åhh, tack så jättemycket Kristallina, roligt att höra, och roligt att du vill följa med på min filmresa. Ha en trevlig kväll!

   Gillad av 1 person

 3. Stämningsfull och rofylld liten naturfilm. Jag filmar inte. Jag har aldrig kommit mig för. En gång för länge sen tänkte jag att jag skulle skaffa en filmkamera när jag fick barn. Inte gjorde jag det. Nu finns ju filmfunktionen inbyggd i alla telefoner och kameror, men nej, jag använder den inte. Bra att du påminner om Moderskeppet, ska kolla igen, har varit inne och kikat för länge sen men glömt bort.

  Jag har däremot gjort en del bildspel med musik till och lagt dem via Youtube på bloggen. Det var roligt men tar tid och kräver tålamod. Det svåra är att hitta musik som passar och som är fri att använda, tycker jag. Kul att du har hittat ett nytt intresse som du kan ha roligt med!

  Gillad av 1 person

  • Åhh, tack så mycket, det var roligt att höra 🙂 Jag brukar inte heller filma, men nu kommer det definitivt att blir mer filmsnuttar, så att jag har något att redigera 🙂 Moderskeppet har mängder av spännande kurser och föreläsningar att välja på, dom är såå bra, tycker jag 🙂 Att redigera film och skapa bildspel, tar väldigt mycket tid, men det är såå roligt 🙂 Jag googlade runt om musik, och hittade en länk till Youtube, där det finns ganska mycket musik som man får använda i sin filmklipp, med lite olika restriktioner, kanonbra sida. Det ska bli kul att fördjupa mig i detta 🙂 Ha det bra, och va rädd om dig!

   Gillad av 1 person

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s