2017-07-09

Dag 8: Alta – Honningsvåg (21mil)

Lämnade Alta vid klockan 08.45 för att bege oss till ön Magerøya och Honningsvåg.


Vi var framme i Honningsvåg ca 12.30 och då var våra rum ännu inte klara. Jag, Leif och Ann-Louise hittade en butik där vi köpte lite lunch, som vi intog vid hamnen, idag var det underbart väder, strålande sol och riktigt varmt, härligt när vi ska ut på båttur.

En härlig plats att luncha på


Vid två-tiden var det dags att bege oss till det lilla fiskeläget Gjesvær för att ge oss ut på fågelsafari. På vägen dit var det helt magiska vyer, så fantastiskt, det blir bara bättre och bättre, måste upplevas (dessvärre blev det inte så bra bilder från bussen).


Det blev en helt underbar dag på havet, och vi fick se många fåglar, och vädret var kanonfint. Jag lyckades se några lunnefåglar, bara älskar dom fåglarna, dom är så charmiga 🙂 Ännu en magisk upplevelse…


Nedan kommer ett bildspel med fler bilder från vårt fantastiska fågelsafari.

Detta bildspel kräver JavaScript.


När vi kom tillbaka var våra rum klara och vi kunde checka in på Scandic Hotell i Honningsvåg och därefter var det dags för middag.

Då var vi äntligen incheckade…


Klockan 20.00 var det dags för resans höjdpunkt – Nordkapsklippan. Resan dit bjöd på underbara vyer, man tappar nästan andan, fantastiskt vackert. Det var en mäktig känsla att stå vid klippan och beundra utsikten, vädret var ganska okej. En magisk kväll.


Fler bilder från Nordkapsklippan samlade i ett bildspel nedan.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Hemma vid hotellet tog vi en runda för att leta upp den berömda Sankt Bernhardshunden Bamse som stod staty bakom hotellet.

Hjältehunden Bamse

Nästa –>

Annons