2019-07-07

Dag 1: Malmö – Baunatal

Äntligen på väg igen, den här gången blir det Schweiz runt i åtta dagar, och vi startar som vanligt från Öresundsterminalen i Malmö. Den här gången var det med ett par från Linköping som jag träffade på min resa till Lofoten 2017, jätteroligt att träffa dom igen. Vi börjar resan med att ta oss till Rödby och ta färjan över till Puttgarden, precis som vanligt 🙂 …det gungade rätt så bra på överfarten idag.

Dagens lunch åt vi på det gamla vanliga stället i Timmendorfer Strand, och det blev så klart schnitzel den här gången också. Trots att det nu är femte gången jag äter på restaurang Shifferklause, så har jag aldrig tagit några bilder här. Det är ett riktigt mysigt ställe med skeppartema, och min tanke idag var att äntligen ta lite bilder, men då fick vi sitta i en konferensliknande steril lokal som helt saknade skeppartemat, inte alls mysigt… det får bli bilder nästa gång istället.

Jag älskar att vara på resande fot…


Vi anlände resans första hotell i Baunatal i Tyskland vid halv åttatiden, ett mysigt hotell med trevlig inredning. En timme efter ankomst var det dags för middag.

Kvällens meny:
– Tomatsoppa
– Schweizerschnitzel
– Mangopudding

Efter middagen gick vi ut och satte oss en stund innan det var dags att krypa till kojs, man är ju rätt trött efter en tidigt morgon och en lång resdag. Det har varit en bra första dag, och den här gången är vi 34 personer på resan. Nu börjar äventyret!

Tack för idag och god natt 🙂

Nästa –>

Annons