2018-07-04

Dag 4: York – Edinburgh

Efter dagens frukost i York kör vi vidare mot Skottland och dagens slutmål är Edinburgh. Vi stannar till i Durham för att besöka katedralen.

Knappt två timmar senare så stannar vi till vid gränsen mellan England och Skottland, där får vi höra den första säckpipan ljuda, så fantastiskt vackert, I Love it.

Ungefär en halvtimme senare stannar vi till i Jedburgh för att där inta vår picknicklunch, fantastiskt gott, jag uppskattar verkligen när det anordnas picknick på resorna, det är livskvalité. Vi bjöds på baguetter och kycklingpaj, så himla gott, mums.

Efter lunchstoppet så bordar vi bussen för att åka den sista etappen till Edinburgh, ca 1,5 timme. Vi checkar in på Ibis Styles hotel, kanonfint och riktigt bra läge mitt i Edinburgh.

Efter incheckningen så går jag och Ann en liten runda, det är fantastiskt vackert med gamla stan som tronar upp sig över den nya stadskärnan.

Kvällen avslutas med en skotsk afton strax utanför Edinburgh. Där bjuds vi på ytterligare en trerättersmiddag, och dessutom fick vi möjlighet att provsmaka skottarnas nationalrätt, Haggis, det smakade bättre än förväntat, men det var nog både första och sista gången som jag åt detta.

Kvällens meny
Förrätt: Cream of white onion soup
Varmrätt: Scottish Borders Angus Beef
Dessert: Traditional Scottish cranachan

Vi bjöds även på en fantastisk underhållning med musik, dans och säckpipa. En mycket trevlig kväll med underbart sällskap.

Runt 22-tiden så hoppade vi på bussen tillbaka till Edinburgh och hotellet. Trött och nöjd efter ännu en underbar dag, så är det dags att säga godnatt, syns imorgon!

Nästa –>

Annons