2015-06-28

Andra dagen!

Vaknade tidigt, duschade och gick ut en sväng, underbart väder. Frukost serverades redan klockan 06.15 och vi åkte från hotellet strax efter klockan 7. Vi reste vidare från Tyskland in i Nederländerna, det blev lite mer att se eftersom landskapet öppnade upp sig, fantastiskt vackert, i Tyskland såg man bara ljudvallar och bullerplank. Vi tankade och gjorde ett kaffestopp i Belgien, på hemvägen kommer vi att stanna och ha picknick på samma rastplats, men på andra sidan… Guiden berättar om de olika länderna vi passerar, och belgarna verkar vara ett intressant folk 😀 Belgien kändes som ett lite mer fattigt land, många hus var lappade och lagade, intressant att man ser skillnaderna när man passerar olika länder. Det hade skett en svår trafikolycka i Belgien, en skolbuss på väg till Tyskland hade kört av vägen, det var otäckt, men det kunde ha slutat mycket, mycket värre.

http://www.mirror.co.uk/news/world-news/belgium-bus-crash-man-dead-5963624

Resan gick vidare till Frankrike och till Calais, guiden spelade Style och låten Dover Calais när vi närmade oss 😀 Alla lyckades komma igenom passkontrollen, och därefter fick vi vänta en stund innan vi kunde borda färjan som skulle ta oss över till Dover. Överfarten tog 1,5 timme, så vi passade på att äta lunch, jag tog Fish and chips – det var jättegott, förutom dom mossade ärtorna, fyy!

När vi närmade oss Dover gick jag ut på däck för att se dom berömda vita klipporna, dagen bjöd på mycket dis, och klipporna såg mest grådaskiga ut, en liten besvikelse, och jag fick inga bra bilder heller.

Äntligen framme

Överfarten till Dover gick bra, och nu hade vi äntligen engelsk mark under fötterna, och vad kunde passa bättre än att guiden spelar God Save the Queen 😀 Vi hade dock en bit kvar till Bournemouth och på vägen stannade vi för att plocka fram kaffebordet ännu en gång 🙂 Efter en natt på lyxhotell i Tyskland, så pratade guiden ner dom engelska hotellen, vi kunde inte räkna med samma standard, och golven knarrade, och så vidare, och så vidare… lite Fawlty Towers över det hela, eller Pang i bygget som den heter på svenska 😀 Nu var man onekligen lite nyfiken. Vi kom fram till hotellet i Bournemouth vid 19-tiden, och hotellet var jättemysigt och rummet likaså, sååå charmigt och personalen var enastående, otroligt serviceminded – det blev en glad överraskning 😀 Dom följande fyra nätterna skulle jag tillbringa på rum 101 på The Queens Hotel and Spa i Bournemouth. Rummet var jättemysigt men utsikten var ingen höjdare, men nu hade jag inte kommit till England för att titta på utsikten från mitt hotellrum – tur var väl det 😀

När vi hade installerat oss på rummen så var det dags för middag, och det bjöds på 3-rätters på hotellet, fantastiskt gott.

Kvällens meny:
– Ceasarsallad
– Fläskkotlett med äppelsås
– Crème caramel

Efter middagen gick vi ner till stranden, det tog bara ett par minuter, och det var kanonfint, så underbart 😀

Tänk att jag äntligen är i England, känner mig som ett barn på julafton, helt galet. Jag som inte har rest så mycket, har idag varit i fem olika länder, det du, och imorgon börjar äventyret på riktigt 😀

Tack och god natt!

Photo by Susan 2015-06-28

Nästa –>

Annons
3 kommentarer

3 tankar om “2015-06-28

  1. Pingback: Bloggen uppdaterad! | Photo by Susan

    • Åhh, vad roligt att du tycker det, jag tycker det var ett roligt sätt att dokumentera min resa, med både text och bilder, och dessutom kunna länka till olika sevärdheter med mera. Det är ju ingen brådska att läsa, dom ligger ju kvar till senare tillfälle 🙂 Du är hjärtligt välkommen tillbaka!

      Gillad av 1 person

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s