2019-05-18

Tredje dagen

Efter tredje dagens frukost åker vi på utflykt till Szczecin, och idag är vädergudarna verkligen med oss, så härligt!

”Szczecin växte fram redan på 800-talet, mycket tack vare det strategiska läget vid floden Oder. Under vår stadsrundtur får vi beskåda den gotiska Petrus- och Pauluskyrkan liksom Kungsporten som byggdes under 1700-talet då Szczecin var under svenskt styre. Affärsutbudet är imponerande och priserna fortfarande tilltalande. Skybaren Café 22 kanske lockar med goda drinkar och fantastisk utsikt?” (Texten lånad från Ölvemarks)

Vi börjar besöket i staden med en guidad tur, både till fots och med buss. Vi stannar till vid stadshuset, med sin härligt gröna färg, och promenerar en kort runda i Kasprowicz Park som ligger precis bakom stadshuset, en härligt rofylld plats, jag bara njuter av solen och värmen.

Vi får några timmar att spendera på egen hand, och tillsammans med två trevliga damer börjar jag med att besöka Stettins Skybar, Café 22, som ligger på 22:a våningen och är ca 60m högt. Vilken magisk utsikt, fantastiskt vackert. Vi beställer in en lättare lunch och bara sitter och njuter av utsikten. Lagom mätta och otroligt nöjda lämnar vi skybaren och besöker stadens stora galleria Galaxy, ett enormt köpcenter. Vi hinner avnjuta en stor glass ute i solen innan det är dags att åka tillbaka till Miedzyzdroje. En underbar dag i Stettin.

Tillbaka i Miedzyzdroje tar vi en kort paus innan vi går en runda för att titta närmare på staden där vi nu bott i några dagar, och det är ett riktigt mysigt ställe.

Tre vackra statyer som föreställer kända skådespelare från Polen, och som för oss är helt obekanta… men vackra är dom där dom står strax ovanför Chopinparken.

Efter promenaden i staden, käkar vi pizza, sedan beger vi oss ner till stranden för att beundra den vackra solnedgången, och njuta av den sista kvällen här. Imorgon är det dags att åka hem igen, men det är inte omöjligt utan att jag kanske åker till Polen fler gånger. Har ni inte varit här så är det absolut värt ett besök. Tack för idag!

Nästa –>

Annons