2017-07-08

Dag 7: Tromsö – Alta (40mil)

Vi lämnade Tromsö vid klockan 09.00 för att åka vidare till Alta. Vi stannade till i Sørkjosen för lunch, jag hade inte beställt någon lunch den här dagen, så jag gick in och köpte mig en fralla, lite tomater och en flaska juice och sedan promenerade jag ner till piren. Avslutade det hela med en glass, det är ju ändå semester.


Magiska vyer mötte oss på vår väg till Alta, och idag såg vi dom första renarna, dom såg ganska små ut, trodde nog dom skulle vara större.

Nedan följer ett bildspel med fler bilder från alla dessa magiska vyer som vi passerade på vår väg till Alta.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Strax innan vi var framme stannade vi till för att titta på hällristningar, tiden kändes knapp och jag ville inte stressa, så jag hoppade över det och gick in och tog en fika istället. Det blev en cola och en våffla, det har varit mycket våfflor och pannkakor på den här resan. Vi var framme i Alta strax efter klockan 17.00, och där checkade vi in på Scandic Alta, och klockan 19.00 serverades en middagsbuffé på hotellet. Efter maten gick vi en runda i Alta, inget speciellt förutom kyrkan som låg precis utanför hotellet.


Mätt och nöjd kröp jag till sängs och imorgon blir det fågelsafari och ett besök vid Nordkapsklippan, det blir nog en spännande dag imorgon också Tack för idag och god natt!

Jag ska nog kunna sova här också 🙂

Nästa –>

Annons