2019-07-08

Dag 2: Baunatal – Wildhaus

Efter frukost körde vi vidare mot Wildhaus som ligger i den östra delen av Schweiz. På vägen stannade vi till i den populära medeltidsstaden Rothenburg. Klicka på länken nedan för att läsa mer om vårt besök i den här underbara staden.

Efter ett par härliga timmar i Rothenburg var det dags att köra vidare, det var mycket vägarbete, och vi fick köra en del omvägar. Helt plötsligt står vi ute på en liten landsväg och ha problem med bussen, den orkar inte riktigt i backarna, och då är vi fortfarande bara i Tyskland och har ännu inte kommit fram till backarna i Schweiz. Med hjälp av en omstart av bussen, kommer vi dock vidare, men när vi närmar oss hotellet i Wildhaus som ligger ganska högt, så är det tvärstopp.

Efter lite tumult och diskussioner på bussen, så blir det att ta lokalbussen upp till hotellet. Nu stod det då 34 personer med resväskor och väntade på bussen, chauffören måste ha blivit förvånad när han kom runt kröken och fick se högen av människor. Dessutom lyckades han inte skriva ut något kvitto, så han fick inte in så mycket pengar heller. Strax efter vi hoppat på bussen kom det en störtskur, vilken tur vi hade… Vi kunde inte annat än att skratta åt den här händelsen 🙂 …det kändes lite som i filmen Sällskapsresan.


Vi kom till slut fram till hotellet i Wildhaus, ett underbart hotell med fantastisk utsikt, här skulle vi nu stanna i två nätter, skönt. Det blev en trerätters middag på hotellet vid klockan 21, vi var lite försenade på grund av busshaveriet.

Kvällens meny:
– Risotto
– Biff med potatis
– Fromage med frukt

En bra dag med ett spännande, men roligt slut, nu dags att sova, tack och god natt!

Nästa –>

Annons