2019-05-16

Första dagen

Äntligen är jag på väg igen, på en weekendresa till Polen, jag älskar att vara på resande fot, och nu har det varit så otroligt mycket på jobbet, så det ska bli så skönt att komma hemifrån några dagar.

Vi startar resan från Öresundsterminalen för att ta oss till Rödby för överfarten till Puttgarden. Tanken var att vi skulle åka Gedser-Rostock, men den färjan låg på varv, så den avgick inte.

Överfarten Rödby-Puttgarden


Färden går vidare in i Tyskland och vi stannar för att äta lunch på det vanliga stället, på hotell Atlantis i Timmendorfer Strand, och som vanligt blir det schnitzel och potatis, gott med lite mat och att få sträcka på benen. Det blir fjärde gången som jag äter här 🙂

Första dagen är bara transportsträcka och det händer inte så mycket, jag sover mest (är sjukt trött efter allt slit som varit på jobbet) eller lyssnar på ljudbok, samtidigt som landskapen swishar förbi. Vi är framme vid hotell Amber i Miedzyzdroje runt halv åtta, checkar in och går upp på rummet, som har en härlig utsikt mot havet. Här ska jag nog kunna trivas några dagar. Hotell är kanonfint, och ligger precis vid stranden.

Jag är så trött och vill egentligen bara gå och lägga mig, men jag går en runda för att kolla läget lite, och för att sträcka på benen… skönt!

Morgondagen bjuder på två utflykter, så nu säger jag tack och godnatt ifrån Polska Bärnstenskusten.

Här kommer jag sova gott…

Nästa –>

Annons