2017-07-04

Dag 3: Umeå – Kiruna (60mil)

Vi lämnar Umeå klockan 8.00 för att åka vidare till Kiruna, innan avfärd blir det lite intriger på bussen. Ett av paren som har stigit på i Stockholm vägrar att rotera på bussen, och det blir en del diskussioner om detta. Till slut får dom ge med sig, dessvärre är det inte guiden som säger ifrån, han är väldigt oprofessionell och oengagerad, så tråkigt.


Dagens lunch intar vi i Gammelstad Kyrkby, som ligger strax utanför Luleå, dessvärre börjar det ösregna strax efter vi stigit av bussen. Gammelstads kyrkstad är mer än 400 år gammal och rymmer 405 kyrkstugor med sex stall och ett avträde. Kyrkstaden brer ut sig kring den stora medeltidskyrkan. Lunchen serveras på Kaptensgården och där är det dukat med vita dukar. Till lunch serveras det viltskavslasagne med lingon, fantastiskt gott. Dock blir det inga bilder på alla kyrkstugorna, såå tråkigt att det regnar, vi försöker ta oss till bussen så fort det bara går.

Vidare mot vår färd till Kiruna stannar vi till vid Polcirkeln.


Resans första utflykt gör vi den här kvällen och det blir en rundtur i Kiruna som avslutas med en trerätters middag på en mysig restaurang, där en brasa sprakande välkomnar oss när vi stiger in, väldigt trevligt. Maten smakar fantastiskt gott och det blir en underbar kväll, och dessutom är det så fantastiskt vackert med dom snötäckta fjällen som skymtar i horisonten.

Kvällens meny
Förrätt: Svampsoppa med bröd
Varmrätt: Fläskytterfilé, stekt potatis och rödvinssås
Dessert: Kaffe och liten kaka

Vi är några stycken som går en runda när vi kommer tillbaka till hotellet, vi stannar till vid Kiruna kyrka, det känns ofattbart att den ska flyttas, vilket enormt arbete det kommer bli. Klicka på länken för att läsa lite mer om flytten: Flytt av Kiruna kyrka

Vi har nu varit på resande fot i tre dagar, och avverkat 166 mil. Fram till nu har det egentligen bara varit transportsträckor, så det är först nu det riktiga äventyret börjar, så spännande. Imorgon reser vi vidare till Lofoten och Harstad. Tack för idag och godnatt!

Dags att sova!

Nästa dag –>

Annons