2019-07-11

Dag 5: Lugano – Villars-sur-Ollon

Ännu en ny dag i Schweiz och ytterligare en ny buss, den här gången med en fransktalande chaufför, spännande. Vår egen chaufför skulle göra ännu ett besök på en bussverkstad, så det var bara att packa in oss i den nya bussen för att åka vidare.

Läcker buss vi fick idag

Dagens första stopp blev i den italienska staden Arona, och mer om detta besök kan du läsa om i länken nedan.

Vi lämnade Arona för att bege oss upp till Simplonpasset, och vägen dit var helt magiskt, helt klart resans höjdpunkt.

Vackra vyer på vår väg upp till Simplonpasset

Antagligen tyckte inte vår egen busschaufför det samma, för hon hade det kämpigt i de enorma backarna, för trots ett andra besök på en bussverkstad så fungerade bussen fortfarande inte. Passet låg 2005 möh, och där stannade vi en stund för att äta en lättare lunch. Läs mer och se bilder genom att klicka på länken nedan.


Vackra vyer mötte oss på vår slingrande väg upp mot hotellet i Villars-sur-Ollon, magiskt

Vi checkade in på hotellet i Villars-sur-Ollon vid halv sjutiden, här skulle vi nu stanna i två nätter, skönt. Jag svidade om lite snabbt och tog en promenad i den lilla byn, som ligger 2500 m.ö.h.

Innan jag var klar, hörde jag en buss utanför fönstret, och kikade ut, och blev väldigt förvånad när jag upptäckte att det var Åsa som hade lyckats ta sig upp för de enorma backarna upp till hotellet. Det trodde jag aldrig att hon skulle klara.

Blev onekligen förvånad att Åsa lyckats komma upp med bussen


Jag hann med en liten fotorunda innan det var dags för kvällens middag


Kvällens meny:
– Råkostsallad
– Kyckling
– Chokladpaj med grädde och citronsorbet


Till maten blev det ett glas rött, och efter desserten förflyttade vi oss till hotellbaren, jag beställde in en cappuccino, det var gott med lite kaffe efter maten. Vi var ett glatt gäng som hamnade ute på hotellets veranda, vi hade fantastiskt roligt – ännu en härlig dag i Schweiz 🙂


Tack för idag och god natt 🙂

Nästa –>

Annons