2019-07-09

Dag 3: Wildhaus

Vaknade till en väldigt dimmig dag, och dimman flyttade sig ganska snabbt, ena stunden täckte den bergstopparna och nästa stund hade den krupit ner i dalen.

Dimman låg fortfarande tät efter frukosten, fick några bra bilder på hotellet och kyrkan insvepta i vackra dimslöjor.

Efter frukost var det dags för utflykt, och vi fick en schweizisk buss och en schweizisk chaufför, vår egen chaufför Åsa fick vara kvar och försöka få ordning på bussen. Första stoppet blev på ett ysteri, där fick vi en guidad tur med provsmakning, dessvärre låg maskineriet nere på grund av tekniska fel, så vi kunde inte se själva tillverkningen, tråkigt. Vi provsmakade Appenzeller, som är en schweizisk hårdost och namnet har den fått för att den tillverkas i kantonen Appenzell i östra Schweiz. Den var riktigt god, och ju mer lagrad den var, desto godare va den, jag älskar ost! Ett trevlig besök…


Efter besöket på ysteriet körde vi vidare mot Appenzell och St Gallen, mer om det besöket kan du läsa genom att klicka på länken nedan.

Tillbaka till hotellet efter en härlig dag i Schweiz, tog jag kameran runt halsen och gick en runda i den lilla byn, och nedan följer ett litet bildspel från promenaden – det blev mest bilder på byns två kyrkor, men jag tycker kyrkor är vackra byggnader.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Även den här kvällen bjöds det på trerätters middag på hotellet, vi hade höga förväntningar efter gårdagens middag som var fantastiskt god, men dessvärre höll dom inte samma nivå på maten den här kvällen. Jag slog på stort och tog ett glas vin till maten, riktigt gott faktiskt!


Kvällens meny:
– Potatis- och purjolökssoppa (kall)
– Tagliatelle med kött och haricoverts
– Chokladmousse med aprikoser


Efter middagen satt vi ute och pratade en stund innan det var dags att gå in för att packa inför morgondagen och för att krypa till kojs.

Nästa –>

Annons