2017-07-13

Dag 12: Vasa – Helsingfors (42mil)

Idag bär det iväg mot Helsingfors och färjan Silja Serenade, det blir mycket sovande på bussen dom här resdagarna, inte mycket att se utmed vägarna, mest skog, tycker jag. Vi stannade till för lunch, och jag tog bara en kaffe och macka. Väl framme i Helsingfors bjöds det på en kortare rundtur, och därefter blev vi avsläppta vid domkyrkan, guiden och chauffören körde iväg för att hämta ut våra hyttbiljetter, och under tiden kunde vi besöka den magnifika domkyrkan i Helsingfors.

 


Vi bordade båten vid fyra-tiden, det var mycket folk och jag var lite rädd att gå vilse, men det visade sig vara väldigt enkelt att hitta. Hamnade längst fram i fören, och precis utanför hytten fanns ett fönster, skönt om jag nu skulle få klaustrofobi. Hytten var dock betydligt större än jag förväntat mig, men sängen var riktigt usel.


Vi gick en runda på båten, och därefter slog vi oss ner på en restaurang, och ikväll fick det bli fish and chips, så himla gott. Vi avslutade kvällen på en av barerna, och innan vi gick till våra hytter, kikade vi på underhållningen i en av danslokalerna, men det var inget som lockade.


Den här natten blev det inte många timmars sömn, sängen var riktigt kass, men jag kan nog slumra på bussen imorgon… Tack för idag!

Nästa –>

Annons