2016-07-31

Den nionde och sista dagen!

Då var vi framme vid resans sista dag, och på vår väg genom Tyskland läste jag väldigt mycket, så tiden gick ovanligt fort. Jag läste boken Konsten att höra hjärtslag, det är en vacker kärleksroman, som jag varmt kan rekommendera. Vi stannade till för busscafé och lunch på vägen, annars var det lugnt. Lunchen intog vi på restaurang Piräus, samma ställe som vi stannade på när vi var på väg hem från England förra sommaren. Valet föll på pannbiff även den här är gången, gott 🙂 Snart var det dags att borda färjan i Puttgarden igen, för att ta oss över till dansk mark.

20160731_161734

Färjan mellan Puttgarden – Rödby

Väl i Rödby så var det dags för passkontroll och för vår vän K gick det bra även den här gången (ni vet, han med det gamla passet), och väl i Sverige kan han visa sitt körkort istället, tror att han pustade ut nu 🙂 Efter passkontrollen så startade Niina igång en film, Midnatt i Paris, ingen höjdarfilm kanske, men man kände helt plötsligt igen sig i Paris, och det var lite roligt (säkert hennes tanke när hon valde film). Tack vare filmen, så gick resan genom Danmark väldigt fort, det brukar annars va den drygaste biten, tycker jag. Snart ser vi Öresundsförbindelsen och Turning Torso i Malmö är inte långt borta.

Väl framme på Öresundsterminalen, visar det sig att anslutningsbussarna är försenade och ska inte avgå förrän klockan 21.00. Vi har gott om tid att fika på terminalen och besöka toaletterna, jag lyckades, efter många om och men, även få tag på en taxi, så att jag slipper gå från Ljungbystopp, skönt. Klockan var närmare halv tio innan vi kom iväg, och jag var i Ljungby 23:20, och helt plötsligt är man hemma igen och imorgon lär jag fundera på vad det var som hände. Det har varit en fantastisk resa, många härliga människor, trevlig utflykter, och fantastiska vyer, och nya resplaner är redan på gång 🙂 Tack för den här gången!

Min Resedagbok –>

Annons