2019-05-17

Andra dagen

Jag älskar hotellfrukostar, för det är bara att plocka till sig, och det finns så mycket att välja på, dessutom slipper man disken 🙂 Det bästa är att avsluta frukosten med en frasig croissant, mums 🙂 Efter frukost, närmare bestämt vid halv tio, är det dags för dagens första utflykt, skönt att vi inte skulle iväg så tidigt, och att det inte är så långt att åka.

”Vi beger oss till staden med samma namn som ön vi befinner oss på, Wolin. Vikingarna lär ha haft en av sina största bosättningar här, Jomsborg. Även om inget finns kvar av det ursprungliga Jomsborg, finns här en återuppbyggd by i samma stil som vi besöker.” (Lånad text från Ölvemarks

Jag blev förvånad att det var så mycket som var uppbyggt, och mer höll dom på att bygga. Här håller man både marknader och festivaler i flera dagar, det var riktigt intressant. Nedan följer ett bildspel med bilder från Jomsborg.

Detta bildspel kräver JavaScript.


När vi är klara i Vikingabyn, så stannar vi till och går en kort runda i staden Wolin, och innan bussen lämnar staden, så bjuder vår härliga guide Barbara på fika, munkar och äppelkaka, så gott!


”Därefter tar vi oss över till fastlandet och staden Kamien Pomorski, som vid 1600-talets mitt var under svensk överhöghet och gick under namnet Kammin. Här finns bland annat en omtalad katedral från 1100-talet som anses vara en av Polens främsta.”(Lånad text från Ölvemarks

I katedralen finns en liten klosterträdgård, en härlig oas, så tyst och lugnt, ett perfekt ställe för återhämtning och meditation.

Snart styr vi kosan mot Miedzyzdroje och hotellet igen, men först stannar vi till på vägen för att dricka lite bubbel, alltså, vår guide är sååå härlig 🙂

Fantastiska bokskogar vi passerar, jag älskar den speciella grönskan, så vackert!

Underbara bokskogar


Efter några härliga timmars utflykt, så är vi tillbaka på hotellet vid halv fyra-tiden, vi har då tid för några timmars lugn och ro, innan vi avslutar kvällen med middag på restaurang i Swinoujscie. Otroligt mätt och trött är det skönt att vara tillbaka på hotellet igen – nu är det dags att säga godnatt!

Nästa –>

Annons