2019-07-10

Dag 4: Wildhaus – Lugano

Idag vaknade vi upp till en klarblå himmel, och dimman dröjde sig bara kvar nere i dalen, fantastiskt vackert!

Efter frukost är det åter dags att ge sig av, och slutmålet för den här dagen är Lugano, som ligger i södra Schweiz vid Luganosjöns norra strand. Vi åkte nu med vår egen buss som hade varit på verkstad och fått några delar utbytta, skönt, och vår chaufför Åsa var åter tillbaka vid ratten 🙂


Första stoppet blev i Herisau där vi hoppade på tåget som skulle ta oss till Luzern, du kan läsa mer och se bilder från tågresan och från Luzern, genom att klicka på länken nedan.


Väl framme i Luzern så mötte vi upp vår busschaufför Åsa, som hade hunnit dit före oss. Strax efter vi lämnat Luzern så började bussen krångla igen, vi fick stanna flera gånger för att starta om bussen med hjälp av huvudströmbrytaren, väldigt tråkigt… dessutom lite läskigt om vi skulle bli ståendes i en av alla tunnlar vi skulle ta oss igenom. Värst var Sankt Gotthardstunneln, som är 17 km lång, då var även chauffören lite orolig, men vi lyckades ta oss igenom med nöd och näppe, såå himla skönt!


Vi checkade in på hotellet i Lugano två timmar senare än beräknad tid, och det berodde ju på alla stopp vi fick göra.

Läckra speglingar av vårt hotell i glasbyggnaden mitt emot!

I Lugano var det otroligt varmt och den här kvällen fick vi ordna käk själva. Jag och min nyfunna reskamrat Inger, köpte oss varsin pizzaslice och slog oss ner på en uteservering där vi beställde in var sitt glas vin. Det var första gången jag åt pizza med skivad potatis på, och det var fantastiskt gott, kan jag verkligen rekommendera. När vi hade käkat gick vi tillbaka till hotellet, jag tog en snabbdusch, och sen var det dags för kvällens utflykt som du kan läsa mer om i länken nedan.

Jag hade lite problem med AC:n när vi anlände till hotellet, och tanken på att sova utan en fungerande AC va inte alls rolig, men väl tillbaka på hotellet lyckades jag få igång den svalkande tekniken och somnade gott efter ännu en härlig dag i Schweiz.

Nästa –>

Annons