Rothenburg

På vår väg mot Schweiz stannade vi till för att äta lunch i staden Rothenburg i Tyskland, vars fullständiga namn är Rothenburg ob der Tauber. En underbar liten stad där vi fick tid att strosa runt en stund på egen hand.

Här åt vi dagens lunch!

Här åt vi dagens lunch!


I staden finns en magisk julbutik, Käthe Wohlfahrt, dessvärre fick man inte fotografera där inne, lite synd…

Personligen är jag egentligen ingen julmänniska, men den här butiken var helt outstanding, här fanns underbara julkulor, och massor med fina juldekorationer, inget krafs som man kan se i många andra julbutiker. Butiken var enormt stor, och jag hade lätt kunnat gå runt där ett par timmar, och bara beundrat all den vackra juldekorationen. Jag lyckades fota ett par granar innan jag blev tillsagd… bilen utanför är så vacker!


Utanför julbutiken sken solen, och på stadens torg bjöds det på musik och sång, stämningen var verkligen på topp 🙂 Jag blev helt frälst i den här lilla staden, många fantastiska hus i underbara färger, hit vill jag gärna åka igen, och då ha lite mer tid att strosa runt på egen hand… det fanns mycket att se, så mysigt!

Photo by Susan 2019-07-08

17 tankar om “Rothenburg

 1. Håller med, verkar vara en mysig stad. Dock finns väldigt många mysiga städer i Europa. typ nästan allihopa.
  Jag förstår inte varför man inte får fota på vissa ställen. är de rädda för reklam som är gratis dessutom? Eller är de oroliga om du fotar kommer inte att handla? Den som vill handla handlar oavsett och den som inte vill handla gör det ändå inte. Som var ligger problemet?

  Gillad av 1 person

  • Det finns jättemånga mysiga städer, och alla har ju sin charm 🙂 och sen blir man ju påverkad av både vädret och stämningen som råder just den dagen man är där. Det är tråkigt när man inte får fota, kunde ju blivit lite gratisreklam 😀 …precis som du säger – dom som vill handla handlar ändå…

   Gillad av 1 person

 2. Så vackra hus och julpynt finns det mycket vackert i Tyskland. Firade jul i Hameln för några år sedan och besökte en lite butik med UNDERBARA julsaker. Eftersom jag är tokig i julpynt med bra kvalitet så blev det några saker.
  Det finns många små städer och orter i Tyskland med dessa vackra korsvirkes hus.

  Gillad av 1 person

  • Korsvirkeshus är riktigt charmigt 🙂 …och även julpyntet var sååå himla fint, och det var ju inget krafs, för det kan jag vara utan… dock köpte jag inget, och det ångrar jag lite nu 🙂 Åhh, vad mysigt att fira jul i Hameln 🙂

   Gillad av 1 person

 3. När jag gick i skolan, sista året, gjorde hela klassen en utflykt längs den romantiska garan ”romantische Strasse”. Börjar med Würzburg. Rothenburg ob der Tauber är en av städerna som ligger på den gatan. Kommer fortfarande ihåg staden. Du tog väldigt typiska och väldigt fina bilder på husen. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Vi åkte också utmed romantische Strasse en bit, och i Rothenburg var det väldigt fint tycker jag 🙂 …åker gärna dit igen! Det är nog en stad som fastnar i minnet, tror jag… Tack så mycket!

   Gillad av 1 person

 4. Det ser riktigt mysigt ut i Rothenburg, fin bildserie med alla detaljer och fina gränder. Och så torgen! De där husen med spetsiga gavlar har ju blivit moderna hos oss i Sverige under senare år, de dyker upp i stad efter stad när man bygger nytt. Bilden på julbilen gillar jag mycket. Tror att jag också hade haft svårt att handla juldekorationer mitt i sommaren.

  Gillad av 1 person

  • Det var riktigt mysigt Rothenburg, så många underbara hus i olika färg, man blir så glad 🙂 Uppträdet på torget bidrog till en härlig stämning och mycket folk. Visst är den fin julbilen, jag hade gärna åkt på julmarknad till Rothenburg, är nog mysigt 🙂 Ha en bra dag!

   Gillad av 1 person

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s