En intensiv helg!

Göteborg, Midnattsloppet och Ullared

Förutom fotografering, så är löpning, sen några år tillbaka, ett stort intresse som jag kämpar med i perioder. Min dröm har alltid varit att jag en dag ska kunna springa en mil utan att stanna, en dröm som jag ännu inte lyckats uppnå. I början av februari anmälde jag mig, och ytterligare några kollegor till Midnattsloppet i Göteborg. Det kändes som det var gott om tid att hinna träna – men som många gånger så kommer det saker emellan, och helt plötsligt var det dags att åka till Göteborg och springa, utan någon träning i benen, suck…

Vi checkade in på Hotell Scandic Crown i Göteborg vid halv fyra i lördags, perfekt läge, nära till starten som skulle ske på Ullevi klockan 21.54. Vi tog oss ner till Nordstan och laddade med en pasta- och pizzabuffé, efter maten promenerade några av oss till Liseberg, där satt vi en stund, vi började bli lite nervösa nu, och jag var fortfarande osäker på om jag skulle starta, eller inte… med tanke på att jag inte har tränat på länge.

Tillbaka till hotellet, bytte vi om till löparkläder, och promenerade bort till Ullevi. Vi startade i sista startgruppen för 10 km, och efter oss startade dom som skulle springa 5 km (varför valde inte jag det??). Nedräkningen började 10….9…8… …0, vi var iväg, första fyra kilometerna gick helt okej faktiskt, sen började det kännas och jag var tvungen att gå en bit… Efter första vätskekontrollen så fick jag huvudvärk, som bara eskalerade, och jag var på väg att bryta, för så fort jag började springa så dunkade huvudvärken… så jag gick mycket sista halvan, och när jag väl kom i mål, så visade det sig att jag någonstans hade sprungit fel och inte fått ihop mina 10 km – jag fattade ingenting, men så illa gick.

Trots för lite träning, huvudvärken och att jag sprang fel, så tyckte jag det var jätteroligt, så nu är jag sååå taggad att börja löpträningen igen. Efter loppet gick vi bort till Max och käkade hamburgare. Huvudvärken satt fortfarande i, inte alls roligt, det slutade med migränliknande huvudvärk som gjorde att jag spydde tre gånger den natten, inte så nice när man delar rum med kollegor. Antagligen berodde huvudvärken på vätskebrist, orutinerat. Alla som deltog och kom i mål fick i alla fall en medalj 😀

Efter frukosten på söndagen tog vi spårvagnen till Kålltorp där våran skjuts hem befann sig, och på vägen stannade vi till i Ullared för att shoppa lite, det var inte så mycket folk och det var skönt, för man var rätt trött och sliten efter gårdagens pers.

Det blev en otroligt rolig men intensiv helg, och det är därför jag inte har hunnit svara på era kommentarer, jag hoppas ni har överseende med detta. Idag har jag en ledig dag, och hinner besvara era kommentarer och scrolla igenom nya inlägg som jag missat dom här dagarna. Ha en underbara måndag!


Tack för besöket och välkommen åter 😀


Photo by Susan 2019-08-24–25

17 tankar om “En intensiv helg!

 1. Oj, det var tufft med en mil utan träning! Och så huvudvärken, jag skulle nog ha brutit, men envist av dig att ta dig i mål Förargligt dock att du villade bort dig. Ullared tror jag att jag hade avstått från dagen efter. Gillar bilderna av skyskrapan mot ulltottshimlen och så det blåvita tåget. Hoppas att du har återhämtat dig!

  Gillad av 1 person

  • Ja, det blev en tuff helg, och hade jag valt att bryta så hade nog inte huvudvärken eskalerat som den gjorde, och otroligt förargligt att springa fel, och att det överhuvudtaget gick att springa fel kändes lite konstigt, men jag är väldigt taggad på att ta tag i träningen igen 🙂 Inget ont som inte har nåt gott med sig. Jag var också skeptisk till Ullared, men åker man med så får man liksom hänga på, men vi var inte där länge, max 2 timmar, och då åt vi också, och inte mycket folk heller, så det var skönt 🙂 …men det var skönt att va ledig idag! Jag tog inte ens med mig kameran till Göteborg, tog bara några få mobilbilder, men är sugen på att åka upp dit en helg för att bara strosa runt och fota lite, det var längesen jag var där och det finns ju mycket att ta bilder på 😀 Jag gillar också skyskrapan! Ha en underbar måndag!

   Gillad av 1 person

 2. Inte dåligt att du tog dig i mål och fick medalj … verkligen bra jobbat! Grattis! Härlig utsikt från hotellet … jättefina bilder!

  Gilla

 3. Vilket härligt inlägg du fått ihop med fina foto och en fängslande text. Hatten av för det.
  Sedan måste jag säga att du borde vara värd en medalj till, bragdmedalj. Vilken bedrift av dig att ta dig i mål med tanke på vad du råkade ut för. Vete sjutton om du inte är värd en tredje medalj – följa upp med ett Gekås besök dagen efteråt. Jag hade hellre sprungit en mil baklänges. 😉
  Nästa år står du där igen. Med mer mil i benen. Vätsketankar i huvudet.

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket 🙂 Ja, det var verkligen en pers, men samtidigt väldigt roligt, ser redan fram emot nästa år 😀 …och då tar jag lärdom av mina misstag, förhoppningsvis! Ha, ha – tre medaljer hade verkligen varit nåt… Gekås hade jag nog klarat mig utan, men det var tur att det var så lite folk, och att vi alla var snabba igenom. Ha det bra Bosse, kram!

   Gilla

 4. Så otrolig du är som orkade hela milen. Spårvagnen ser ut som när jag bodde i Göteborg för 40 år sedan. En fin stad som jag trivdes i.
  Ullared hur orkade du med detta inferno inget jag gå in på frivilligt.
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Nu blev det ju inte riktigt en mil eftersom jag nånstans sprang fel, men det kanske var därför jag orkade 🙂 Då känner du dig hemma i Göteborg, en mysig stad som jag har varit alldeles för sällan i, får nog bli en helg där framöver. Det gick bra i Ullared, det var inte så mycket folk, och vi var inte där så länge, skönt 🙂 Ha det bra, kram!

   Gillad av 1 person

 5. Det som räknas är att man var med. Jättefin medalj! Måste ha varit hemskt jobbigt med de huvudvärken. Gladde mig åt dina bilder. Göteborg, Mölndal, Kungsbacka är där jag känner mig hemma. Fina bilder!

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket 🙂 Ja, det var verkligen en pers, och jag skulle nog ha brutit istället, så hade nog inte huvudvärken eskalerat som den gjorde, för det var riktigt tungt och jobbigt, det gick knappt att springa. Kul att du gillade bilderna 🙂 Jag har varit alldeles för lite på västkusten för att jag ska kunna känna mig hemma där, men jag gillar Göteborg, så det får nog bli en helg där framöver med kamera och mer tid för att bara strosa runt och titta 😀

   Gillad av 1 person

   • Bor i Närheten av Ulricehamn sedan 7 år tillbaka. Min man ville hit men dog 2 år senare. När jag kom till Sverige bodde och jobbade jag i Mölndal. Sedan 2 år i Åsa och 17 år i Kungsbacka. För mig är det hemma. Föddes där, ha…ha…ha…

    Gillad av 1 person

Skriv gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s